Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen hecht veel waarde aan privéleven: "Dat gaat niemand verder iets aan"

Max Verstappen hoeft als hij thuis is helemaal niets te weten van de Formule 1-wereld. Hij volgt ook niet zoveel Formule 1-gerelateerde personen op social media.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met drie wereldtitels en een ontzettend dominant 2023-seizoen is de naam 'Max Verstappen' uitgebreid in de online zoekmachines te vinden. Ondanks dat de Nederlander een hot topic is, krijgt hij er zelf niet zoveel van mee.

Dat Verstappen zich niet zoveel aantrekt van wat mensen over hem zeggen, is inmiddels wel bekend. Ook op social media is de drievoudig wereldkampioen niet zo actief. Dat is mede omdat hij rekening houdt met de impact van de kritiek, maar ook omdat hij van mening is dat wat hij in zijn vrije tijd doet, privé moet blijven: "Wat ik privé doe, gaat niemand verder wat aan", vertelt hij aan Formule 1.nl.

"Dan hebben we het echt niet over autosport"

Bovendien volgt de Nederlander überhaupt amper Formule 1-nieuws. Het komt inmiddels ook niet meer voorbij op zijn social media: "Ik volg sowieso niet zo heel veel Formule 1-gerelateerde accounts of mensen", geeft hij toe. "Eigenlijk volg ik alleen andere sporten en sporters, ook om op die manier balans in mijn leven te krijgen. Ik wil, en helemaal als ik thuis ben, niet alles weten over wat er speelt in de paddock.”

Er wordt ook amper over Formule 1 gepraat als hij op bezoek gaat bij zijn schoonvader, drievoudig wereldkampioen Nelson Piquet: "Dat geldt zeker ook voor familiebezoek in Brazilië, als ik mijn schoonvader zie. Dan hebben we het echt niet over autosport."

"Hij heeft daar in zijn leven meer dan genoeg over gepraat. Op een gegeven moment heb je daar ook helemaal geen zin meer in, ben je erover uitgepraat. Ik begrijp dat wel, er is meer in het leven."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'