Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: 'Ik ben beter dan vorig jaar, maar heb veel pech'

Het Formule 1 team van Red Bull is bijna ieder weekend het derde team. De komende race in Hongarije zouden er kansen moeten liggen voor het team. De bochtige Hungaroring moet goed passen bij de RB13 van Verstappen.

Tijdens de GP van Monaco eerder dit seizoen presteerde het team prima. Het was gedurende de race het tweede team achter een oppermachtig Ferrari. De Hungaroring waarop dit weekend geracet wordt noemt men ook wel 'Monaco zonder vangrails'. Op het Mickey Mouse circuit zouden kansen moeten liggen voor Red Bull. Het team heeft weer diverse upgrades meegenomen voor de RB13 waarmee het hoopt om het gat verder te dichten richting Mercedes en Ferrari. Max Verstappen blijft voorzichtig over dit weekend. " We moeten afwachten hoe goed de nieuwe onderdelen op de auto presteren. Ik hoop dat de balans van de auto is en we een goede kans maken. In Silverstone gingen we een beetje de verkeerde kant op met de set-up van de auto."

Over zijn eigen ontwikkeling is de Nederlander tevreden, maar Max baalt dat hij nog maar weinig kansen heeft gekregen om zijn talent te tonen. In vijf van de tien races wist hij de eindstreep niet te halen. " Ik ben zeker beter dan vorig jaar, maar het is lastig om dat te laten zien als je zo vaak uitvalt."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"