Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Verstappen: "Ik ben zeer blij met Red Bull"

Max Verstappen maakte het afgelopen jaar een enorme groei door. Van de soms nog wat rebelse coureur is hij inmiddels uitgegroeid tot misschien wel de beste Formule 1-coureur van dit moment. De coureur is helemaal in zijn element bij Red Bull-Honda.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Kleine dingen maken een groot verschil in de Formule 1, zo ondervond Max Verstappen het afgelopen jaar. Na een valse start van het vorige seizoen was de kritiek niet mals en de druk nam toe, maar de Red Bull-coureur herpakte zich uitstekend. Een jaar later blikt hij terug op zijn ontwikkeling als coureur.

"Ik heb natuurlijk erg veel geleerd in het afgelopen seizoen in de Formule 1. Mijn start vorig jaar was niet erg prettig, maar daardoor leerde ik wel wanneer ik risico's moest nemen en wanneer niet. Dat je een auto thuis moet brengen en de punten moet scoren, ook als je niet finisht op de positie die je voor ogen had. Punten scoren is altijd beter dan geen punten scoren", klinkt het volwassen uit de mond van Verstappen in gesprek met Sky Sports.

In de tweede seizoenshelft van 2018 begon Verstappen aan een zeer indrukwekkende reeks, die hem inmiddels al eenentwintig opeenvolgende finishes in de top vijf bezorgde, waaronder vier overwinningen en twaalf podiumplaatsen.

"De tweede helft van vorig seizoen was gelijk aan de performance van nu, maar als team groeien we en zeker dankzij de komst van Honda waarmee de communicatie erg goed verloopt. Ik voel me zeer happy binnen het team en alle dingen tezamen zorgen voor een situatie waarin iedereen zeer gemotiveerd is. Dat brengt je uiteindelijk ook naar een hoger niveau."

Fotoalbum

De vijf beste Formule 1-coureurs van 2019 tot op heden

De teams en coureurs genieten de komende weken van een welverdiende vakantie. Tijd om de balans in de Formule 1 op te maken. Welke coureurs staken er met kop en schouders bovenuit in de eerste seizoenshelft? RacingNews365 selecteerde vijf coureurs die een dijk van een seizoen kennen. Ze presteren uitstekend en in een aantal gevallen weten ze ook echt te verrassen.

Bekijk het album

6 reacties