Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Ik heb geen goede teamgenoot nodig om wereldkampioen te worden"

Max Verstappen sluit zich aan bij de woorden van generatiegenoot Charles Leclerc. De 21-jarige coureurs denken dat meer jonge rijders in de toekomst kunnen gaan strijden om Formule 1-wereldtitels.

In een interview met dagblad De Limburger wordt Verstappen gevraagd wat hij denkt van de stelling dat Leclerc zijn grootste rivaal zal worden in de komende jaren. De Nederlander weerlegt die uitspraak vrij direct.

"Ligt eraan voor welk team hij rijdt. Er komen nog wel meer jongeren aan. Dat is een normaal proces. Ik beschouwde Leclerc in het karten niet specifiek als dé concurrent. Dat was eigenlijk nooit echt één iemand. Dat hij gas kan geven klopt en ik denk dat hij gewaagd is aan Vettel, puur op snelheid dan", aldus Verstappen tegenover de krant. Daarnaast benadrukt de coureur van Red Bull dat het vertrek van Daniel Ricciardo bij het team voor zijn gevoel weinig heeft veranderd voor zijn eigen positie: "Ik voel en doe niets anders dan vorig jaar. Ik moet hard rijden en het team moet goed materiaal leveren. Misschien luisteren ze wat meer naar mij omdat ik er al wat langer zit, maar dat zal niet zo extreem zijn als bij Ferrari. Bij Red Bull worden rijders gelijk behandeld." Dat Verstappen in zijn eigen kracht gelooft, wordt onderstreept door zijn reactie op de stelling 'om wereldkampioen te worden is het nodig dat ik een snelle en goede teamgenoot heb.' De Limburger: "Nee, dat heeft er niks mee te maken. Ik rij puur vanuit mezelf al op de limiet. Ik heb niemand van buitenaf nodig om me naar hogere hoogtes te stuwen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"