Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Ik heb het de eerste races verkloot"

Max Verstappen presteert momenteel fenomenaal in de Formule 1. Toch was dat niet het hele seizoen het geval, erkent de Nederlander ook zelf in Brazilië.

In de aanwezigheid van de media, waaronder Formule1.nl geeft Max Verstappen toe dat hij niet lekker uit de startblokken vertrok aan het begin van 2018. Meest in het oog springende fout was misschien wel zijn crash in de derde vrije training in Monaco, waarmee hij feitelijk elke kans op de overwinning weggooide.

"Ik heb het die eerste zes races verkloot. Ik wilde teveel, en meer dan onze auto kon geven. Zo'n periode heb je natuurlijk liever niet, maar hoort het hoort er soms wel bij", aldus Verstappen, die zegt niet verrast te zijn door die vormdip van toen. "Iedereen maakt fouten, kijk naar Sebastian Vettel. Dat soort dingen gebeurt nu eenmaal en daar kun je maar heel weinig aan veranderen. Als je met 300 kilometer per uur over een circuit rijdt, dat zoek je de grens op en die grens is een hele dunne lijn." De ommekeer kwam voor Verstappen in Canada (hij pakte drie podium plaatsen op rij, steeds een treetje hoger), nadat hij toch maar eens bij zichzelf te rade was gegaan: "Ik heb mijn aanpak niet veranderd, maar mezelf wel voorgenomen niet te snel te veel te willen, maar ik ga nog steeds voor een gat."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'