© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen: "Ik heb het de eerste races verkloot"

09 nov. 2018 10:00 Jan van der Burgt 5 reacties
Max Verstappen presteert momenteel fenomenaal in de Formule 1. Toch was dat niet het hele seizoen het geval, erkent de Nederlander ook zelf in Brazilië.

In de aanwezigheid van de media, waaronder Formule1.nl geeft Max Verstappen toe dat hij niet lekker uit de startblokken vertrok aan het begin van 2018. Meest in het oog springende fout was misschien wel zijn crash in de derde vrije training in Monaco, waarmee hij feitelijk elke kans op de overwinning weggooide.

"Ik heb het die eerste zes races verkloot. Ik wilde teveel, en meer dan onze auto kon geven. Zo'n periode heb je natuurlijk liever niet, maar hoort het hoort er soms wel bij", aldus Verstappen, die zegt niet verrast te zijn door die vormdip van toen.

"Iedereen maakt fouten, kijk naar Sebastian Vettel. Dat soort dingen gebeurt nu eenmaal en daar kun je maar heel weinig aan veranderen. Als je met 300 kilometer per uur over een circuit rijdt, dat zoek je de grens op en die grens is een hele dunne lijn."

De ommekeer kwam voor Verstappen in Canada (hij pakte drie podium plaatsen op rij, steeds een treetje hoger), nadat hij toch maar eens bij zichzelf te rade was gegaan: "Ik heb mijn aanpak niet veranderd, maar mezelf wel voorgenomen niet te snel te veel te willen, maar ik ga nog steeds voor een gat."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen