© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen: "Ik kan prima tegen kritiek"

02 feb. 12:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen moest in 2018 diverse malen flink incasseren. Volgens critici kan de Red Bull-coureur niet tegen kritiek van de buitenwereld, maar zelf denkt hij daar anders over.

Verstappen staat erom bekend dat hij soms wat nors uit de hoek kan komen als het minder gaat dan gehoopt. Met name aan de mening van buitenstaanders heeft hij lak, waardoor hem een label wordt opgeplakt dat hij slecht tegen kritiek kan. Onzin, zo oordeelt de Formule 1-coureur zelf.

"Ik denk dat ik heel goed tegen kritiek kan en mijn fouten toegeef. Ik ben altijd erg eerlijk naar mezelf toe als ik het verkloot heb", laat Verstappen aan Ziggo Sport weten. "Zoals toen ik naar Vettel ging, dat was volgens mij gewoon erg netjes", waarmee de Red Bull-coureur refereert aan het incident tijdens de Grand Prix van China.

"In Monaco heb ik ook snel toegegeven dat die crash mijn fout was en dit niet door de wind kwam, of dat de vangrails ineens verschoven was", vertelt Verstappen met een knipoog. "Ik heb uitgelegd wat er gebeurde, waardoor ik mijn concentratie even kwijt was. Het was mijn fout dat ik daar de muur raakte."

"Daarbij is het dan ook een kwestie van hoe je hem raakt. Raak je de vangrails net iets later dan veert hij wat mee. Ik raakte hem daar precies op het verkeerde punt."

Verstappen wordt weleens verweten dat hij teveel op de limiet rijdt tijdens vrije trainingen. Daar heeft hij een verklaring voor: "Natuurlijk maakt je positie in een derde vrije training niet veel uit, maar ik ga die training niet in om tiende te worden. Je wil altijd dicht tegen de limiet aan rijden om te weten hoe de auto aanvoelt. Anders wordt je tijdens de kwalificatie verrast en heb je ineens onder- of overstuur."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen