© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen: "In 2019 moet ik er vanaf Australië direct staan"

29 dec. 2018 15:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Het afgelopen Formule 1-seizoen was het beste seizoen van Max Verstappen tot dusver in de koningsklasse van de autosport. Toch leek het daar aan het begin van het seizoen niet op uit te draaien. De Nederlander was namelijk regelmatig betrokken bij diverse incidenten, maar herstelde zich na de Grand Prix van Monaco op indrukwekkende wijze.

"In het afgelopen jaar ben ik absoluut een stuk volwassener geworden. Helaas kwam dat er aan het begin van het seizoen nog niet uit, maar daar heb ik zeker veel van geleerd. Volgend jaar moet ik zorgen dat ik er gelijk sta, maar verder doe ik hetzelfde als altijd", aldus Nederlands meest succesvolle Formule 1-coureur tegenover De Telegraaf.

Dit jaar groeide Verstappen zeker in de laatste paar races uit tot dé uitdager van Lewis Hamilton. Of de Nederlander in 2019 een gooi kan doen naar de wereldtitel is nog maar de vraag. Zeker nu Red Bull in het nieuwe Formule 1-seizoen rijdt met een krachtbron van Japan waardoor er nog de nodige vraagtekens zijn.

Ook Verstappen houdt vooralsnog een slag om de arm wat betreft de verwachtingen voor 2019. "Pas over een paar maanden weten we hoe we er echt voor staan, maar ik heb er enorm veel vertrouwen in. Honda wil winnen en heeft Red Bull verzocht om een chassis van de auto te maken, deze is inmiddels ook naar Japan gegaan. Die instelling moet ook als je het op wilt nemen tegen Mercedes en Ferrari."

Hoewel het ook voor Verstappen gissen is, is hij ervan overtuigd dat Red Bull met Honda het de concurrentie lastig gaat maken. "Ik denk dat we er in ieder geval dichterbij zullen zitten, maar misschien is het nog niet genoeg om op elk circuit mee te kunnen doen. Daarom moeten we in 2019 stappen maken, zodat we in 2020 vanaf het begin kunnen meestrijden voor de titel."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen