Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "In een Mercedes kan ik ook wereldkampioen worden"

Lewis Hamilton pakte gisteren in Mexico zijn vijfde wereldtitel. Een prestatie van wereldformaat, maar in de ogen van Max Verstappen wordt de nu vijfvoudig kampioen geholpen door zijn sublieme auto.

Max Verstappen en Lewis Hamilton waren in Mexico de grote winnaars. De Nederlander omdat hij er met zijn vijfde Grand Prix-zege vandoor ging, de Brit omdat hij zijn vijfde wereldtitel veilig stelde. Hoewel Verstappen in Hamilton een geweldige rijder ziet, weet hij dat meerdere coureurs met zijn auto hadden kunnen winnen.

"Ik heb nooit nagedacht over een top vijf van beste Formule 1-coureurs, maar Lewis Hamilton zou daar zeker in staan", zo geeft hij desgevraagd te kennen. Wat hem dan zo goed maakt? "Zijn auto." "Natuurlijk is Hamilton een extreem goede coureur, maar Vettel kan in diezelfde auto ook wereldkampioen worden. Voor Daniel Ricciardo geldt hetzelfde en ook ik kan winnen met die Mercedes", aldus Verstappen, die te kennen geeft een goede, professionele relatie met Hamilton te onderhouden. "Buiten het circuit spreken we elkaar nauwelijks, maar dat hoeft ook niet. We doen privé ieder ons eigen ding en dat is goed, dat is normaal."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"