© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen: "In een Mercedes kan ik ook wereldkampioen worden"

29 okt. 2018 11:00 Jan van der Burgt 3 reacties
Lewis Hamilton pakte gisteren in Mexico zijn vijfde wereldtitel. Een prestatie van wereldformaat, maar in de ogen van Max Verstappen wordt de nu vijfvoudig kampioen geholpen door zijn sublieme auto.

Max Verstappen en Lewis Hamilton waren in Mexico de grote winnaars. De Nederlander omdat hij er met zijn vijfde Grand Prix-zege vandoor ging, de Brit omdat hij zijn vijfde wereldtitel veilig stelde. Hoewel Verstappen in Hamilton een geweldige rijder ziet, weet hij dat meerdere coureurs met zijn auto hadden kunnen winnen.

"Ik heb nooit nagedacht over een top vijf van beste Formule 1-coureurs, maar Lewis Hamilton zou daar zeker in staan", zo geeft hij desgevraagd te kennen. Wat hem dan zo goed maakt? "Zijn auto."

"Natuurlijk is Hamilton een extreem goede coureur, maar Vettel kan in diezelfde auto ook wereldkampioen worden. Voor Daniel Ricciardo geldt hetzelfde en ook ik kan winnen met die Mercedes", aldus Verstappen, die te kennen geeft een goede, professionele relatie met Hamilton te onderhouden.

"Buiten het circuit spreken we elkaar nauwelijks, maar dat hoeft ook niet. We doen privé ieder ons eigen ding en dat is goed, dat is normaal."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen