Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

"Verstappen in een Mercedes minder goed dan in een Red Bull"

Max Verstappen zit al jaren bij Red Bull en begint vergroeid te raken met het team. Volgens voormalig Formule 1-coureur Kamui Kobayashi maakt dat hem juist zo goed en maakt dat tevens dat hij bij een team als Mercedes misschien minder goed uit de verf kan komen.

Verstappen Hamilton Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Honda

In de podcast Beyond The Grid is deze week voormalig Formule 1-coureur Kamui Kobayashi te gast. Het gaat natuurlijk over zijn opvolger in de Formule 1, Yuki Tsunoda, maar zeker ook over diens werkgever, Red Bull. Hij wordt uitgenodigd zijn visie te geven op de kansen van Sergio Perez naast Max Verstappen bij Red Bull, maar begint daarop uitvoerig over Max Verstappen te vertellen. Immers, de auto is belangrijk voor iemands presteren.

"Voor mij is dan altijd de vraag hoe zeer een coureur één is met de auto. Elke constructeur bouwt een andere auto. De ene bolide neigt meer naar overstuur, de andere naar onderstuur. Elk team bouwt een auto anders op", aldus de voormalig coureur van onder andere Sauber en Caterham.

"De huidige Red Bull-auto's zitten Max Verstappen bijvoorbeeld als gegoten. Dat maakt dat hij misschien wel 110% uit die auto kan halen. Gaat hij naar een ander team, bijvoorbeeld Mercedes, dan denk ik niet dat hij die 110% ook kan halen. Hij zal zeker 100% uit de auto halen, want het is een hele goede coureur, maar het belangrijkste is dus dat je één bent met de auto, maar ook met het team."

Via een omweg komt Kobayashi uiteindelijk toch uit bij Perez: "Hij zal het goed doen, daar ben ik zeker van. Maar dat Verstappen zó goed in die Red Bull past, maakt het heel lastig om te zeggen of Perez kans maakt Verstappen te verslaan. Maar hij zal het zeker goed doen", besluit de Japanner.

Ook interessant:

Waren Verstappen en Red Bull te braaf in Bahrein?

Luister nu de podcast met host Mental Theo, autocoureur Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"