Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen in extase: "Je gelooft nooit dat deze dingen zouden gebeuren!"

Max Verstappen is wereldkampioen Formule 1 2022. En daar is hij logischerwijs heel blij mee. Hij reageert uitgebreid na afloop van de GP van Japan.

Max Verstappen won met grote afstand de Grand Prix van Japan, nadat hij in regenachtige omstandigheden oppermachtig bleek. Hij nam op geen enkel moment genoegen met het gat dat hij had naar nummer twee Charles Leclerc. In gesprek met Viaplay legt hij uit waarom. "Ik wilde nog een extra pitstop doen voor de snelste ronde, dus vandaar dat ik gewoon door bleef gaan", glundert hij. Dat extra punt had hem kampioen gemaakt, maar omdat Leclerc een straf kreeg pakte Max sowieso de titel. Red Bull koos echter niet voor die pitstop. "Stel je voor dat er een wiel vast zit ofzo en je verliest zo een wedstrijd, dan is dat natuurlijk zuur. Als je het WK dan mist op een punt is jammer, maar het is erger als je er een race voor weggooit. Daarom wilden ze het niet riskeren", verklaart Max.

Ongelooflijk

Uiteindelijk kwam het dus wel allemaal goed en mag Verstappen zich na de GP van Japan een tweevoudig kampioen noemen. Dat hij in het land van de rijzende zon, het land van Honda, de titel pakt, stemt Verstappen tevreden. "Van kleins af aan kan je natuurlijk nooit geloven dat die dingen zullen gebeuren. Na het seizoen dat we hebben gehad... Ongelooflijk! Ik ben uiteindelijk wel heel blij dat we hier in Japan hebben kunnen winnen." Toch was er wel wat verwarring. Had Verstappen 'm nou wel of niet? "We wisten niet hoeveel punten we zouden krijgen, volledige punten of niet. Omdat we uiteindelijk gewoon de race zijn gefinisht, en de race niet stil is gelegd, is er een regel dat er volle punten zijn", legt Max uit.

Feestje?

Gevierd zal de titel zeker worden, maar misschien nog niet vanavond. De Nederlander gaat eerst nog beginnen aan een lange terugvlucht naar Monaco. "Ik heb gewoon gepland om naar huis te gaan, maar ik heb nog vier raceweekenden om alles te vieren, dus komt wel goed denk ik." Hoeveel titels komen er nog bij? Dat ligt aan Red Bull, oordeelt Max. "Het ligt er gewoon aan hoe lang wij een goede auto hebben. Zo lang dat het geval is, dan heb ik er vertrouwen in dat we voor de titel kunnen vechten."

Record?

Het is de tweede titel van Verstappen, maar er kwamen aanzienlijk minder emoties los dan vorig jaar. De Red Bull-coureur legt uit waarom. "Deze zag je aankomen. In Abu Dhabi was het 50/50 en zag het er heel lang naar uit dat het er niet ging komen. Daarom dacht ik dat dit jaar heel anders was." Het seizoen is echter nog niet voorbij en Verstappen wil dit jaar nóg een titel pakken. En als hij toch bezig is, dan misschien toch ook nog dat ene record. "We hebben heel veel mooie overwinningen gehad en zijn heel constant geweest. Dat we dit jaar aan kop staan in het klassement voor de constructeurs, is ook heel mooi. Die proberen we ook binnen te hengelen." "Ik zit dicht tegen die dertien overwinningen aan in een seizoen, dus die proberen we minimaal te evenaren!", zo sluit hij met een hele grote glimlach, van oor tot oor, af. Check hieronder het hele interview met Viaplay.

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training