Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen in gesprek met Formule 1-bazen: "Dan heb ik daar geen zin in"

Max Verstappen heeft helemaal niets met de veranderingen aan het weekendformat en de hoeveelheid races in F1. Hij sprak er zelfs al over met de Formule 1-top.

Er wordt op dit moment veel gezegd en geschreven over de mogelijke veranderingen aan het weekendformat in de Formule 1. De F1-bazen zouden weekenden met twee kwalificaties, een sprintrace en een hoofdrace uit willen gaan proberen, om het op die manier zo interessant mogelijk te maken voor de (bezoekende) fans. Max Verstappen wil daar echter niets van weten en dat soort plannen, in combinatie met de steeds verder uitdijende F1-kalender, zorgen ervoor dat zijn interesse met het oog op de toekomst steeds minder wordt. "Ik ga niet eerder stoppen dan in 2028, maar dit helpt allemaal niet mee als ik een beslissing moet nemen om daarna nog door te gaan", vertelt hij aan De Telegraaf .

Verstappen sprak met F1-bazen

Verstappen heeft er zelfs al gesprekken over gevoerd met de hoogste F1-bazen, zo vertelt hij. "Ik heb al met het F1-management gepraat en uitgelegd hoe ik het zie. Het is goed en heel normaal dat we met elkaar blijven communiceren om de fans het beste product voor te schotelen. Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren." Volgens de tweevoudig kampioen ligt er ergens een grens en als het zo doorgaat, is het voor hem het niet meer waard om zo'n 25 weken per jaar weg te zijn van huis. "Van een andere opzet ben ik geen voorstander. De weekenden worden steeds drukker en intenser." "Ik snap de Formule 1, dat meer kaartjes wil verkopen, maar als we naar meer wedstrijden gaan, dan heb ik daar geen zin in. Racen is mijn leven, maar op een gegeven moment is dit het niet meer waard om zoveel weg te zijn van huis. Dan wil ik ook andere dingen gaan doen", aldus Verstappen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"