Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen in lockdown: zo ziet zijn leven er nu uit

Net zoals velen van ons verlaat Max Verstappen de afgelopen weken niet tot nauwelijks zijn huis. In Monaco moet de Nederlander zich in zijn eentje klaarstomen voor het moment dat het seizoen weer van start gaat. Zo doet hij dit.

Max Verstappen bevindt zich momenteel thuis in Monaco, waar hij zichzelf door de lockdown heen moet slepen. Uiteraard kan de Nederlander niet wachten totdat hij weer het circuit op kan, maar daar zal hij toch nog minstens anderhalve maand op moeten wachten. In gesprek met David Coulthard en zijn teambaas Christian Horner vertelt de Nederlander uitgebreid hoe hij zichzelf momenteel entertaint. Het is voor hem in ieder geval niet het einde van de wereld om veel thuis te zijn. "Ik hou ervan om thuis te zijn. Als ik terugkom van een race dan spendeer ik ook veel tijd in mijn huis, lekker rustig. Nu zit ik de laatste paar weken echter de hele tijd binnen, dus dan kan het wel saai worden. Natuurlijk heb ik veel gesimracet en heb ik denk ik alles op Netflix al gekeken", grapt hij. "Langzaam worden de lockdownregels in Monaco echter versoepeld, dus kan ik weer naar buiten, joggen, maar tot vorige week moest ik alles nog thuis doen. Voor een tijdje is het prima, maar na een paar weken wordt het wel saai", zo erkent de Nederlander, die ondanks de lockdown qua training gelukkig gewoon alles kan doen dat hij normaal ook deed. "Ik moet scherp in de gaten houden wat ik eet, want ik kom erg snel aan als ik verkeerde dingen eet en drink", geeft hij toe. "Ik weeg mezelf daarom elke dag. Toen ik terugkwam uit Australië was er heus wel een week waarin ik meer dan normaal at, maar het is belangrijk om klaar te zijn voor het moment waarop we weer gaan racen." "Ik heb verschillende apparaten thuis waarmee ik alsnog goed mijn conditie kan trainen. Een marathon rennen in tweeënhalf à drie uur kan ik niet, maar dat was ik sowieso niet van plan", grapt hij. "Verder heb ik alle benodigde apparaten om mijn spieren mee te trainen ook in huis. Gewichten, rubberen banden, een nekharnas en bovendien heb ik een fiets geïnstalleerd in de woonkamer. Dan kijk ik tv terwijl ik train en vliegen de uurtjes voorbij", vertelt Max, die niet denkt dat hij last zal hebben van zijn spieren als het seizoen weer begint. "Als ik mijn nek voel als we in Oostenrijk weer van start gaan, dan zou dat geen goed teken zijn. Ik verwacht niet dat dat het geval zal zijn, want ik heb nog nooit last gehad van mijn nek. Ik ga er gewoon voor zorgen dat ik klaar ben. Met mijn Red Bull-bolide wil ik namelijk kunnen racen op de limiet zonder dat ik ook maar ergens last van heb. De Red Bull Ring is gelukkig niet het fysiek zwaarste circuit, maar ook mentaal moet je er natuurlijk fit voor zijn."

Ook mentaal moet hij fit blijven

Hoe blijf je dan mentaal fit en klaar voor het F1-seizoen als je dag in dag uit in je eentje in je appartement in Monaco zit? Verstappen heeft daar de ideale oplossing voor. "Daarom rij ik ook veel in mijn simulator. Dat klinkt anders dan het echte werk in de echte wereld, maar nog steeds doe je bijvoorbeeld kwalificaties, waar ook veel druk bij komt kijken. Verder oefen je ook je starts, het inhalen, probeer je niet te crashen en doe je natuurlijk ook pitstops." "Allemaal dingen die je ook in het echte leven moet doen tijdens het racen. Ik denk dat het de beste manier is om fit te blijven", meent de Red Bull-coureur, die toegeeft elke dag te simracen. "Ik heb dit jaar helaas meer meters in mijn simulator gereden dan in een echte raceauto, al prefereer ik toch het echte werk. Ik speel elke dag, want ik heb ook bijvoorbeeld aankomend weekend weer een race." "Ik moet veel oefenen want ik rijd tegen hele goede kerels, dus ik kan het me niet veroorloven om zonder voorbereiding aan de start te staan. Ik moet echt uren maken om competitief te zijn en misschien een top twintig-finish te halen, zo competitief is het. Verder probeer ik ook door niet officiële races te rijden mijn online ranking omhoog te krijgen."

Verstappen is geen keukenprinses

Natuurlijk moet er ook goed op het dieet worden gelet. Iets wat soms wel eens lastig kan zijn als je zo'n lange tijd alleen thuis zit. Max Verstappen is absoluut geen keukenprinses, dat steekt hij niet onder stoelen of banken. Tijdens de lockdown kan hij gelukkig terugvallen op Monegaskische restaurants, die niet open zijn voor bezoek, maar wel bezorgen. "Ik heb genoeg eten in huis gelukkig, maar ik bestel voornamelijk mijn eten bij restaurants hier in Monaco. Sommige hele goede restaurants zijn gelukkig open en bezorgen, dus dat doe ik nu", erkent hij. Zijn teamgenoot Alexander Albon doet in deze periode juist allemaal culinaire ontdekkingen, zo vertelt de Britse Thai. "Ik ben mijn eigen boord en toetjes aan het maken, dus misschien pas ik niet meer in de auto als het seizoen weer begint", grapt hij. Echt van een leien dakje gaan zijn keukenavonturen echter ook niet. "Ik at een keer heel zuur brood. Toen keek ik nog eens goed en toen zat er allemaal schimmel op", aldus de avonturen van de teamgenoot van Verstappen. In Monaco worden de regels omtrent de lockdown steeds verder versoepeld. In Monaco zijn er in totaal slechts 96 gevallen van corona vastgesteld en zijn er vier mensen overleden aan het virus. Inmiddels zijn de scholen weer geopend in het prinsdom en zullen de komende weken restaurants, zwembaden en vergelijkbare gelegenheden weer hun deuren openen. Wat een transfergeweld in de Formule 1, terwijl het F1-seizoen 2020 nog moet beginnen! Wat betekenen deze transfers en waar ligt de toekomst van Sebastian Vettel? Dit en meer hoor je in de F1-podcast van RacingNews365 met autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen, die hieronder te beluisteren is.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"