Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen inactief, verrassende nummer één in eerste training GP Hongarije

Het was een opvallende eerste vrije training voor de Formule 1 GP van Hongarije. Oscar Piastri klokte de snelste tijd, nadat Max Verstappen überhaupt geen tijd reed. Sergio Perez haalde de headlines door zeer onnodig te crashen.

De eerste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Hongarije begint met het enige dat Red Bull niet wil zien. Niet van Sergio Perez, althans. In zijn allereerste getimede ronde crash hij zwaar, nadat hij volledig zelf het gras op stuurde. Heel veel chagrijnige gezichten bij Red Bull en een rode vlag zijn het gevolg. Zo staan er na tien minuten - de tijd loopt immers gewoon door - nog geen tijden op de klok. Maar als de baan weer vrij wordt gegeven, vallen de eerste regendruppels. Iedereen glibbert en glijdt weer de pits in, waarna we enkele runs op intermediates afgewerkt zien worden. Echter, getimede ronden worden er niet gereden, in ieder geval niet tot halverwege de sessie. Een tweede code rood volgt als Carlos Sainz bij het uitkomen van bocht drie de controle over de Ferrari verliest. Hij toucheert heel licht de muur, maar komt op de kerbstones vast te zitten als hij probeert weg te rijden. Nadat de code rood al is uitgeroepen, zijn het de marshals die de Spanjaard alsnog op weg weten te helpen.

Zijn er dan überhaupt tijden op de klokken gezet? Ja, uiteindelijk toch wel. In het slot dan de training wordt het toch nog even druk op de baan, waarbij de intermediate nog steeds de enige juiste keuze is. De Aston Martins staan er dan even heel goed bij. Red Bull hoeven ze niet te vrezen, want Max Verstappen blijft binnen en Perez was natuurlijk klaar. Uiteindelijk zijn het echter George Russell en Oscar Piastri die de snelste tijden noteren. De top zes wordt gecompleteerd door Lance Stroll, Lando Norris, Fernando Alonso en Valtteri Bottas. En wat doet Daniel Ricciardo? Die rijdt in zijn eerste officiële sessie van dit seizoen geen getimede ronde. Dat doet teamgenoot Yuki Tsunoda wel, maar ook hij maakte even contact met de muur met een kapotte voorvleugel tot gevolg.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"