© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen: "Inhaalactie van Ocon was nutteloos"

22 nov. 2018 13:11 Ruud Dimmers 4 reacties
Max Verstappen en Esteban Ocon waren beiden aanwezig tijdens de FIA-persconferentie. Vanzelfsprekend ging het voornamelijk over het incident tussen beide coureurs in Brazilië.

Max Verstappen werd door Esteban Ocon in de rondte getikt en verloor zijn zege. In de persconferentie, waar Racingnews365 aanwezig was, liet de Nederlander weten dat hij niets anders zou doen mocht hij het nogmaals over doen.

"Nee. Ik had net de leiding overgenomen en reed op mijn gemak om mijn banden te sparen. Als er dan iemand uit de pits komt op supersofts dan is die misschien een paar bochten sneller. Maar je weet dat Force India normaal 1-2 seconden per ronde langzamer is. Dan kan je een ronde wat sneller zijn."

"De raceleider bepaalt het tempo en die rijdt meestal niet op de limiet. Mij inhalen was nutteloos, want stel het lukt en dan ben je enkele bochten sneller. Vervolgens haal ik je weer bij en moet je mij voorbij laten. Met dit soort acties verwoest je ook je banden. Verstandiger is om achter de leider te blijven en een goed tempo te rijden."

Gesuggereerd wordt tijdens de persconferentie dat Verstappen in een interview gezegd heeft dat Ocon het met opzet deed. De Red Bull-coureur maakt direct duidelijk dat dit niet het geval is: "Nee, dat heb ik nooit gezegd! Waar staat dat? Op Twitter? Ik neem niet serieus wat er op Twitter staat."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen