Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Inhaalactie van Ocon was nutteloos"

Max Verstappen en Esteban Ocon waren beiden aanwezig tijdens de FIA-persconferentie. Vanzelfsprekend ging het voornamelijk over het incident tussen beide coureurs in Brazilië.

Max Verstappen werd door Esteban Ocon in de rondte getikt en verloor zijn zege. In de persconferentie, waar Racingnews365 aanwezig was, liet de Nederlander weten dat hij niets anders zou doen mocht hij het nogmaals over doen. "Nee. Ik had net de leiding overgenomen en reed op mijn gemak om mijn banden te sparen. Als er dan iemand uit de pits komt op supersofts dan is die misschien een paar bochten sneller. Maar je weet dat Force India normaal 1-2 seconden per ronde langzamer is. Dan kan je een ronde wat sneller zijn."

"De raceleider bepaalt het tempo en die rijdt meestal niet op de limiet. Mij inhalen was nutteloos, want stel het lukt en dan ben je enkele bochten sneller. Vervolgens haal ik je weer bij en moet je mij voorbij laten. Met dit soort acties verwoest je ook je banden. Verstandiger is om achter de leider te blijven en een goed tempo te rijden." Gesuggereerd wordt tijdens de persconferentie dat Verstappen in een interview gezegd heeft dat Ocon het met opzet deed. De Red Bull-coureur maakt direct duidelijk dat dit niet het geval is: "Nee, dat heb ik nooit gezegd! Waar staat dat? Op Twitter? Ik neem niet serieus wat er op Twitter staat."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'