Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen inspiratiebron voor Red Bull-talent: "Misschien wel de beste aller tijden"

Er zijn meerdere Red Bull-junioren in de Formule 2 die hun vizier gericht hebben op een stoeltje in de koningsklasse. Formule 2-coureur Enzo Fittipaldi hoopt net als vele anderen op een plekje op de Formule 1-grid.

Enzo Fittipaldi hoopt in de nabije toekomst door te kunnen stromen naar de Formule 1. De Braziliaanse coureur komt uit een bekende racefamilie, hij is namelijk de kleinzoon van tweevoudig Formule 1-wereldkampioen Emerson Fittipaldi en zijn broer, Pietro Fittipaldi, is eveneens autocoureur. Hij reed (als invaller voor de zwaar gecrashte Romain Grosjean) al twee Grands Prix. De jongste telg van de familie is pas sinds begin dit jaar lid van het Red Bull Junior Team, het opleidingsprogramma van Red Bull. Hij rijdt op dit moment voor het team van Carlin in de Formule 2. Het is zijn tweede jaar in de opstapklasse en hij staat op dit moment zevende in het coureurskampioenschap, 14 punten voor op Nederlander Richard Verschoor. Het weekend voor de zomerstop, tijdens de Grand Prix van België wist de jonge Braziliaan de sprintrace te winnen vanaf de derde positie. Tijdens de hoofdrace op zondag reed hij van de achtste naar de derde positie. Na dit geslaagde weekend durft de F2-coureur stiekem al wat verder te dromen over zijn carrière. Met nog maar drie raceweekenden te gaan gaat hij met Sky Sports in gesprek over zijn weekend op Spa-Francorchamps en zegt hij er het volgende over: "We hebben veel punten gescoord, twee podiumplaatsen, een raceoverwinning en P3 in de hoofdrace. En het is speciaal voor mij om mijn eerste overwinning in Spa te behalen, mijn familie was er namelijk, op mijn vader na." "Als je in F2 rijdt, is presteren de eerste stap, dus zolang ik dit momentum vasthoud de komende raceweken, wie weet wat er dan gebeurt", legt Fittipaldi uit. "Als je presteert en het heel goed doet, vooral in het kampioenschap, komen er vanzelf kansen." De jonge coureur legt de focus nu op zijn prestaties en hoopt de goede vorm vol te kunnen houden. "Dus waar ik me nu op concentreer, is om het goed te blijven doen en om me als coureur te blijven verbeteren elke keer als ik de baan op ga. Hopelijk zullen de kansen zich aandoen."

Veel animo, weinig plek

Ook bij Red Bull zijn de prestaties van de jonge Braziliaan opgevallen. "Dr. Helmut Marko feliciteerde mij tijdens het raceweekend met de overwinning." De Oostenrijker is adviseur en leider van de Red Bull Driver Academy. Coureurs als Daniel Ricciardo, Sebastian Vettel en Max Verstappen hebben hun carrière bij Red Bull aan Marko te danken, en hij is dus ook de man waarop je indruk moet maken. Maar Fittipaldi is niet de enige Formule 2-coureur die van een overstap naar de koningsklasse droomt, Fittipaldi's teamgenoot Zane Maloney en Jak Crawford, Isack Hadjar, Dennis Hauger en Aymu Iwasa zijn op dit moment allemaal F2-coureurs en lid van de Red Bull Young Drivers Academy. En dan hebben we ook nog de grootste kanshebber op een eventueel Red Bull-stoeltje, Liam Lawson, die het op dit moment goed doet in de Super Formula. Met nog maar drie raceweekenden te gaan is het dus taak aan deze coureurs om zowel Dr. Helmut Marko, als teambaas Christian Horner te imponeren. De laatste succesvolle jonge Red Bull-coureur is Max Verstappen. Fittipaldi is diep onder de indruk van de Nederlander. "Max wint elke race, hij is gewoon zo snel", zegt de Braziliaan over de tweevoudig wereldkampioen. "Persoonlijk heb ik ontzag voor Max, hij is één van de beste, zo niet de beste aller tijden. Ze domineren gewoon op dit moment en deel uitmaken van de Red Bull-familie en het Red Bull-juniorenteam, dat is gewoon super geweldig. Het is geweldig om deel uit te maken van het grootste Formule 1-team aller tijden."

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel