Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

"Verstappen is altijd al net iets sneller en agressiever geweest dan Leclerc"

De toekomst voor de Formule 1 ziet er door een aantal jonge talenten goed uit. Het zijn op dit moment voornamelijk Charles Leclerc en Max Verstappen die de hoofdrollen op zich nemen en een robbertje vechten op de baan. Dit doen de twee al vanaf hun kartperiode en de strijd tussen beiden komt dan ook niet als een verrassing.

Verstappen Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Max Verstappen haalde nimmer zijn voet van het gaspedaal", begint Dino Chiesa zijn verhaal tegenover het Italiaanse Sportweek. De ontdekker van onder andere Lewis Hamilton en Nico Rosberg ziet overeenkomsten tussen hen en de huidige twee kemphanen in de Formule 1: "Verstappen is altijd al net iets sneller en agressiever geweest dan Charles Leclerc, ook al gedurende hun gezamenlijke kartperiode."

"Ik denk echter dat Leclerc snel is en zeker ook een winnaarstype, maar hij is meer het type Nico Rosberg, met net iets meer talent. Max lijkt in mijn ogen veel meer op Hamilton."

Armando Filini, voormalig teammanager van Leclerc, kan zich niet helemaal vinden in die stelling: "Charles is een geboren winnaar, die elk spelletje wil winnen. Vroeger maakte hij er zelfs een strijd van wie het eerst terug was bij het hotel. Daarnaast beschikt hij over een gezonde hoeveelheid jaloezie. Zo sprak hij nooit over andere coureurs en wanneer hij werd verslagen, dan was hij een week lang chagrijnig."

De Formule 1-fans zijn tot nu toe in ieder geval de grote winnaar van de rivaliteit tussen de Monegask en de Nederlander, die elkaar tijdens de Oostenrijkse en Britse Grands Prix op de baan tegenkwamen.

GP Groot-Brittannië RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"