Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen is en blijft hongerig: "Heb de hele winter achter het stuur gezeten"

Max Verstappen heeft een testweek achter de rug en heeft er nog een te gaan voordat het raceseizoen daadwerkelijk wordt afgetrapt in Melbourne. Ook al is het slechts testen, hij is en blijft altijd hongerig om achter het stuur te kruipen.

Verstappen Helm 2020
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Na een lang 2019-seizoen hoefde Max Verstappen ruim twee maanden niet in zijn Formule 1-auto te zitten. Afgelopen week kroop hij, op de shakedown na, voor het eerst weer echt achter het stuur van zijn nieuwe Red Bull RB16 voor de testweek in Barcelona. Op de vraag van RacingNews365 of hij in aanloop naar het seizoen weer hongerig was om te racen, erkent Verstappen dat hij dat altijd is.

"Ik heb deze winter eigenlijk niks anders gedaan dan in de auto gezeten, zij het virtueel. Die zin om in de auto te zitten is er altijd", zo vertelt de Red Bull-coureur, alvorens wij verder vragen. Had je dan, na zo'n lang seizoen, geen behoefte aan een pauze van het racen?

"Natuurlijk heb ik wel een soort van break gehad, omdat ik niet in een Formule 1-auto, maar in mijn simulator heb gereden. Dat is voor mij ook een soort van relaxen. Een paar uur in de simulator doorbrengen vind ik namelijk zeer rustgevend, zo erkent hij. Uiteraard ben ik ook dan bezig met racen, maar dan draait het voornamelijk om plezier."

Toch verschillen testweken wel degelijk van het echte racewerk, dat in maart in Melbourne weer begint. De coureurs zijn voornamelijk op zichzelf gefocust en de andere teams doen er tijdens de testdagen nauwelijks toe. Sommige coureurs hekelen testdagen. Verstappen kijkt er in ieder geval niet tegenop, maar ziet het simpelweg als een deel van zijn werk.

"Het hoort er gewoon bij en het is redelijk vergelijkbaar met een raceweekend. Er wordt heus niet constant tegen je aan gepraat. Je werkt een programma af dat je al kent voordat je in de auto stapt. Ik weet precies wanneer ik wat ongeveer ga doen."

"Het enige verschil met een normaal raceweekend is dat we nu meer tijd en vrijheid hebben om dingen te testen. Het hoort erbij, het is standaard, iets dat ik al mijn hele leven lang heb gedaan", aldus de Red Bull-coureur over de testdagen.

Max Verstappen kende een uitstekende testweek in zijn nieuwe Red Bull, maar Mercedes was wederom ijzersterk. En speelde Ferrari verstoppertje of zijn er echt problemen? Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen behandelen dit en nog veel meer in de nieuwste aflevering van de RacingNews365-podcast, die hieronder te luisteren is.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Teambazen willen (nog) niets van gewaagde uitspraak Verstappen weten