Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

"Verstappen is fantastisch, een echte gladiator"

Als het aan oud-Formule 1-teambaas Flavio Briatore ligt, dan zijn er maar twee echte sterren aanwezig in de Formule 1. Max Verstappen en Lewis Hamilton onderscheiden zich volgens hem van de rest.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool/Getty Images

Flavio Briatore is zeker geen onbekende naam in de Formule 1. De Italiaan is niet meer direct betrokken bij de sport, maar neemt als er naar zijn mening gevraagd wordt zelden een blad voor de mond.

De Italiaan werkte in zijn hoogtijdagen samen met grote namen zoals Michael Schumacher, die gedurende zijn Formule 1-carrière zeven wereldtitels veroverde, waarvan twee onder de hoede van de flamboyante Briatore bij het team van Benetton.

Komend seizoen zal Lewis Hamilton proberen dat record te evenaren, al vindt de oud-teambaas het lastig om zijn titels te vergelijken met die van Schumacher, omdat de Brit er volgens de Italiaan nooit echt voor heeft moeten vechten.

"Toen Michael aankwam in de sport, vocht hij met hele grote namen, zoals Ayrton Senna en Nigel Mansell. Nu is de competitie veel minder dan destijds. Als niemand de druk op Hamilton op kan voeren, dan loopt hij zo met de titels weg."

Als er dan één iemand is die de druk op de zesvoudig wereldkampioen wél op kan voeren, dan is het Max Verstappen. Volgens Briatore draait de sport momenteel alleen maar om de Nederlander en zijn Britse rivaal.

"Leclerc is een jonge coureur met grote ballen, maar hij onderscheidt zich niet van de rest. Er zijn momenteel maar twee F1-sterren: Hamilton en Verstappen. Voor mij is Verstappen een geweldige coureur, de manier waarop hij racet en anderen inhaalt is echt fantastisch. Hij is een echte gladiator."

De Italiaan, die in de jaren '90 ook Jos Verstappen onder zijn hoede had, deelt tot slot een mooie anekdote: "Ik heb al eens tegen Jos gezegd, ik wou dat ik niet jou, maar je zoon in mijn team had", vertelt hij al lachende in de F1-podcast Beyond the Grid. "Jos kon zich wel in mijn opmerking vinden."

3 reacties