© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

"Verstappen is het kroonjuweel van Helmut Marko"

26 okt. 2018 08:45 Jan van der Burgt 0 reacties
Met Max Verstappen heeft Red Bull Racing de juiste man in huis voor de toekomst. Dat stelt voormalig Mercedes-motorsportchef Norbert Haug.

Haug geeft in gesprek met ServusTV te kennen onder de indruk te zijn van Max Verstappen en nog zeer veel van de Nederlander te verwachten in de toekomst.

"Helmut Marko is een een geweldige talentenscout. Met Max Verstappen hebben Red Bull en hij goud in handen. De Nederlander is mijn ogen het 'meesterwerk' van de Red Bull-opleiding, waar men nog heel veel plezier aan gaat beleven."

"Natuurlijk is Max Verstappen een veel bekritiseerd coureur, maar hij laat momenteel een enorm steile leercurve zien. Op het moment dat hij een auto krijgt waarmee hij kan winnen, dan gaat hij helemaal los."

Als voorbeeld van de rauwe snelheid waarover Max Verstappen over beschikt, roept Haug de Grand Prix van Monaco in 2016 in herinnering. Die eindigde helaas in de muur, maar niet nadat de Red Bull-promovendus waanzinnige dingen had laten zien.

"Hij was samen met een paar andere rijders op de intermediates onderweg. Op die banden was hij bijna vier seconden sneller dan wie dan ook. Dat was fenomenaal! Helaas eindigde dat verhaal toen in mineur."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen