Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen is het niet eens met voorspelling Leclerc: "Zal niet weer zo worden"

Charles Leclerc vreest dat Red Bull dit weekend weer net zo dominant als in België kan zijn. Max Verstappen denkt dat het wel mee zal vallen, want op Spa-Francorchamps had de rest gewoon de plank misgeslagen.

Dit weekend kan Max Verstappen kampioen worden. Charles Leclerc zal er alles aan gaan doen om dat te voorkomen, maar dan moet hij om te beginnen wel een goede start hebben. Afgelopen weekend was dat niet het geval en verloor hij vanaf pole bij de start meteen de leiding aan Sergio Perez. Het was een eenmalig incident, zo hoopt Leclerc. "Ik denk dat we al het hele jaar vrij sterk zijn tijdens de starts. Als ik terugkijk naar Singapore, dan denk ik niet dat we iets slecht hebben gedaan bij die start. Lewis, Fernando en ik hadden allemaal een slechte start aan de rechterkant van de baan, dus het was gewoon ongelukkig. Ik heb er daarom vertrouwen in dat de start dit weekend geen probleem zal vormen." Leclerc verwacht na twee zesde plaatsen in Suzuka, in 2018 en 2019, dat hij dit jaar beter kan presteren. Of hij in de buurt van Verstappen kan komen is echter een hele andere vraag. Hij vreest namelijk dat de Nederlander à la Spa-Francorchamps een ijzersterk weekend tegemoet gaat. "Dit jaar hebben we een hele andere bolide dan in 2019. Nu hebben we een auto die op vrijwel elk circuit sterk is. Red Bull zal echter heel snel zijn hier in Suzuka. Het is een circuit waar je de auto op een ongeveer zelfde manier afstelt als in Spa, dus ik verwacht dat ze hier weer heel, heel sterk zullen zijn." "Hopelijk hebben wij ervan geleerd en zijn we hier wat sterker dan toen in België."

Verstappen: "Zal dicht op elkaar zitten"

Verstappen is het daar niet mee eens en denkt op zijn beurt niet dat hij net als in België - hij begon daar na een motorwissel op P14 en finishte met een straatlengte afstand als eerste - weer zo dominant kan zijn tijdens een Grand Prix. Hij ziet weliswaar overeenkomsten tussen de circuits, maar op Spa deed de concurrentie het ook gewoon slecht, oordeelt hij. "Er zijn wel gelijkenissen tussen de twee circuits, maar je rijdt hier met iets meer downforce dan in Spa. Voor de rest kan je het redelijk vergelijken, maar ik denk dat wij het in Spa gewoon goed voor elkaar hadden, terwijl andere teams het gewoon niet voor elkaar hadden", aldus de kampioen. Hij verwacht dan ook een spannende strijd om de overwinning, met een sterk Ferrari op zaterdag. Daarbij hoopt hij op zondag weer een snelle raceauto te hebben. "Ik denk daarom dat het niet zo als in Spa zal zijn. In Monza zag je namelijk ook dat Ferrari over een ronde gewoon weer heel snel was." "Daarom denk ik dat Ferrari over een ronde nog altijd niet makkelijk te verslaan is. Ik hoop dat we over een raceafstand beter zijn, maar ik denk dat het in Japan gewoon weer dicht op elkaar zal zitten", aldus de conclusie van de 31-voudig racewinnaar.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen