Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-dokter: "Verstappen is mentaal sterker dan Hamilton"

Riccardo Ceccarelli is als dokter bij meerdere Formule 1 teams betrokken. Hij denkt dat Max Verstappen het mentaal beter voor elkaar heeft dan Lewis Hamilton.

Riccardo Ceccarelli is arts en oprichter van het bedrijf Formula Medicine. Ceccarelli is onder andere betrokken geweest bij Toro Rosso en Red Bull en heeft met 80 coureurs samengewerkt, waaronder Max Verstappen. De Italiaan ziet een voordeel voor de Nederlander in zijn strijd met Lewis Hamilton. "Mentaal is Max denk ik wat sterker dan Lewis", zegt de arts in de F1 Nation podcast. " Max is alleen maar op zichzelf gericht en hij heeft immens veel zelfvertrouwen. Lewis wil hulp van buitenaf, zo'n persoon is hij. Dat merk je aan hoeveel hij praat op de teamradio, hij is op zoek naar zekerheid, vraagt of het wel de juiste strategie is. "Of hij probeert om support te krijgen van de fans, dat zagen we in Brazilië toen hij met de vlag ging zwaaien of in het Verenigd Koninkrijk. En hij heeft ook altijd een fysio bij zich", somt Ceccarelli op. Daarin ziet de dokter een groot verschil met Verstappen.

Verstappen heeft dat niet nodig

"Max doet dat (soort dingen, red.) nooit. Niemand weet ook wie de fysio van Max is. Lewis heeft een vertrouwde omgeving nodig die hem beschermt. Max is een soort coureur die niemand om zich heen nodig heeft. Hij heeft genoeg aan zichzelf." De Italiaanse arts heeft met Verstappen gewerkt en zag toen dat dat Verstappen heel speciaal is. "Ik heb nooit de kans gehad om met Lewis te werken. Maar ik ben de teamdokter geweest van Toro Rosso en van Red Bull, dus ik ken Max heel goed."

Verstappen lijkt op Kubica

"Ik heb nooit echt oefeningen met Max gedaan, want zoals ik je vertelde, sommige coureurs daar hoef je niks aan te veranderen." De dokter vergelijkt Verstappen met een andere (voormalig) F1-coureur waar hij ook mee heeft gewerkt. "Hij doet me denken aan, als ik hem met iemand zou moeten vergelijken, Robert Kubica. Dat zijn beide coureurs die veel zelfvertrouwen hebben en weten wat ze moeten doen. Met die coureurs werk ik alleen als zij het vragen, of het nodig hebben of wat zwakte laten zien. Maar als ze geen zwakte tonen, niet aankomen!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi