Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen is nu al niet meer bij te halen: "Belachelijk!"

Volgens Eddie Jordan moet Charles Leclerc aan de bak om het gat naar Max Verstappen te verkleinen. Hij is de enige die het de Nederlander nog lastig kan maken. De flamboyante Ier velt zijn oordeel na de twee eerste races van het jaar.

Verstappen Bahrain Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Twee races, twee zeges. Op Max Verstappen staat momenteel geen maat. Dat zien ook David Coulthard en Eddie Jordan in de Formula for Success-podcast. De Red Bull-coureur mag dan ook niet ontbreken in de podcast. "We moeten het even over Max hebben", opent Coulthard. "Zege 56 en podium nummer 100. Zeven coureurs gingen hem slechts voor met die 100 podiumplaatsen. Dat is best indrukwekkend. Het kan snel veranderen, maar denk je dat iemand het hem dit jaar lastig kan maken in de strijd om de wereldtitel? Of is het alleen pech en de betrouwbaarheid van de auto die roet in het eten kunnen gooien?"

Hij legt de vraag voor aan tegenspeler Jordan. "Laten we het eens logisch bekijken; vier weken geleden dachten we dat McLaren een goede kans zou maken en dat ze misschien iets verborgen tijdens de launch, maar momenteel zijn ze niet van dezelfde klasse als Red Bull", zucht Jordan, die ook in Mercedes geen vertrouwen heeft. "Zij zijn aan het spartelen."

Er is maar één team dat Red Bull misschien nog kan plagen, denkt hij. "We moeten wat lof geven aan Fred Vasseur bij Ferrari. Hij kan waarschijnlijk niet wachten om Lewis tot zijn beschikking te krijgen! Lewis is volgens mij nu al moedeloos door de staat van Mercedes. Het is hetzelfde liedje als vorig jaar. Ze zijn slecht begonnen en je kan Verstappen nu eigenlijk al niet meer bijhalen in het kampioenschap. Verstappen staat nu al op 51 punten, belachelijk! Behalve Ferrari kan denk ik niemand een serieuze bedreiging vormen voor Red Bull."

Oproep aan de concurrent

Als Leclerc nog een kans wil maken, dan moet hij momentum genereren, zo oordeelt de voormalig F1-teameigenaar. "Hij moet echt gaan pushen", benadrukt Jordan. "Hij rijdt zover achter Max. Twintig, dertig seconden is een enorm gat in F1. Om dat goed te maken is een enorme opgave, voor wie dan ook, dus Leclerc moet ervoor zorgen dat zijn auto beter wordt in de race."

Niet alleen de Monegask moet volgende week gaan schitteren in Australië, twee F1-collega's kunnen volgens Jordan eveneens een schop onder hun kont gebruiken. "Lando heeft ook een goede race nodig. Hij werd afgelopen weekend verslagen door Oscar Piastri. Oscar begint goede dingen te laten zien, dus Norris heeft ook een goed resultaat nodig."

"Net als Hamilton overigens, mijn God, wat heeft hij een goed resultaat nodig. Russell is beter, net als vorig jaar. Ja, vorig jaar maakte Hamilton het nog goed in de tweede seizoenshelft, maar een kampioenschap bestaat niet uit 2 helften, het is een continu proces, met 24 races. Die negende plaats in Djedda is niet goed genoeg. Hij kan wel een goed weekend gebruiken."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Magistrale Verstappen evenaart twee unieke records in kwalificatie Imola