Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Verstappen is redelijk tevreden over nieuwe Red Bull"

Volgens voormalig F1-coureur Giedo van der Garde verliep de eerste testweek van Red Bull redelijk zoals gehoopt. Max Verstappen is volgens Van der Garde redelijk tevreden over zijn nieuwe RB15.

Max Verstappen kwam vorige week twee dagen in actie in de nieuwe Red Bull-Honda op het circuit van Barcelona. De Nederlander draaide niet bovenin de tijdenlijst mee, maar legde wel volop ronden af.

Volgens Giedo van der Garde is onze landgenoot redelijk tevreden over zijn nieuwe bolide. "Hij heeft heel veel ronden gereden en ik heb hem kort gesproken. Max was redelijk tevreden. De set-up was toen nog niet 100% maar gelukkig heeft hij nog twee testdagen te gaan." De overstap naar de Honda-motoren moet Red Bull een boost geven. Uit Barcelona kwamen vorige week positieve signalen over het vermogen en de betrouwbaarheid van de nieuwe krachtbron. "De Honda schijnt redelijk goed te lopen, het zusterteam van Toro Rosso heeft ook goede tijden genoteerd. Ik denk dat ze er wel redelijk goed bij zitten, wel denk ik dat Ferrari een erg goede auto heeft gebouwd." "Vorig jaar had Red Bull een van de beste auto’s van het veld, maar met de Renault-motor kwamen ze altijd tekort. Max zegt dat de Honda redelijk goed loopt en met deze motor zijn ze al beter dan met de Renault van vorig jaar", klinkt het hoopvol uit de mond van Van der Garde bij Ziggo Sport.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"