Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen nu nog relaxed: "Maar als we gaan winnen, komt de druk vanzelf"

Max Verstappen is er de man niet naar om zich snel van zijn stuk te laten brengen. Er wordt het nodige van het jonge supertalent en van zijn team Red Bull verwacht, maar dat betekent niet dat hij gebukt gaat onder druk.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen maakt nog altijd kans om de jongste wereldkampioen in de Formule 1 ooit te worden. Dat zou dan in 2020 moeten gebeuren en wel met Red Bull Racing, het team waar hij sinds de Grand Prix van Spanje in 2016 voor uitkomt. Er wordt het nodige van beide partijen verwacht, maar met de druk die op de schouders van de jongeling rust, valt het reuze mee.

"Ik voel op dit moment totaal geen druk", zo laat Verstappen weten in het programma Peptalk. "Natuurlijk zal dat wel enigszins veranderen als we volgend jaar meteen met een goede auto aan het vertrek staan en als we om overwinningen kunnen strijden en natuurlijk stellen we alles in het werk om dat voor elkaar te krijgen."

Dat gezegd hebbende vertrouwt Verstappen erop dat Red Bull prima met die toenemende druk om kan gaan: "Men is bij ons team ervaren genoeg om daarmee te dealen."

Om volgend jaar op regelmatige basis te kunnen winnen, moet Red Bull nog de nodige stappen maken, weet Verstappen. Waar menigeen de Honda-motor aanwijst als grootste groeikans, wijst de Limburger naar het totaalplaatje.

"De motor was aan het eind van dit seizoen denk ik al redelijk op het niveau van Mercedes, terwijl de Ferrari-motor er nog altijd bovenuit springt. De auto van Mercedes is daarentegen nog steeds erg sterk, dus dat is een gebied waar wij evengoed aan moeten werken."

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365. De gebroeders Coronel, Ruud Dimmers en Jeroen van Inkel nemen het volledige seizoen 2019 onder de loep.

2 reacties