© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen is voorzichtig: "Winnen gaat in GP Brazilië niet lukken"

08 nov. 2018 16:54 René Oudman 4 reacties
Waar Max Verstappen twee weken geleden zijn tweede seizoenszege boekte, daar lijkt de Nederlander het in Brazilië weer met een vijfde of zesde plaats te moeten stellen. Althans, dat meent de 21-jarige Red Bull Racing-coureur zelf voorafgaand aan de voorlaatste wedstrijd van het seizoen.

In Japan werd Verstappen derde, om in de Verenigde Staten als tweede achter winnaar Kimi Raikkonen aan te sluiten en het treffen in Mexico zelfs op zijn naam te schrijven. Die succesreeks is nu een halt toegeroepen, vertelt Verstappen.

"Normaal gesproken lukt het me hier niet om te winnen", spreekt Verstappen de Nederlandse media toe op het Autódromo José Carlos Pace, daags voor het Braziliaanse GP-weekend van start gaat. "Ik ga mijn best doen, maar op dit circuit heb je niet genoeg bochten om ons vermogentekort goed te maken, dat hebben we vorig jaar ook al gezien." In 2017 moest Verstappen het doen met een vijfde plaats.

Een regenrace, zoals deze in 2016 daar was, zou Verstappen een handje kunnen helpen. Twee jaar geleden kreeg de jonge Nederlander het gepassioneerde Braziliaanse publiek op de banken met een inhaalrace die zijn weerga niet kende. "Ik denk echter dat het droog gaat zijn op zondag", laat Verstappen weten. "Misschien moet ik maar een regendansje doen."

De voorspelling voor de Grand Prix van Brazilië is eentje zoals Verstappen al zo vaak heeft gedaan in 2018: "Vijfde, of zesde, zolang hier niets geks gebeurt. Dit is namelijk niet ons circuit."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen