Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen juicht overstap Russell naar Mercedes toe: "Hij gaat het heel goed doen"

Max Verstappen vindt het mooi dat George Russell volgend jaar zijn directe concurrent is. Ook is de Red Bull-coureur blij dat zijn teamgenoot Alexander Albon een zitje heeft weten te vinden voor 2022.

Russell Verstappen Spa
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

De rijderscarrousel draaide de afgelopen dagen op volle toeren. Nadat Kimi Raikkonen zijn pensioen aankondigde, maakte Valtteri Bottas de overstap naar Alfa Romeo. George Russell gaat op zijn beurt richting Mercedes, nadat hij de afgelopen drie jaar bij Williams aan het wachten was op een zitje bij de kampioenen. Max Verstappen juicht die overstap toe, al kwam het voor hem zeker niet meer als een verrassing."

"Voor George was dit de logische stap. Iedereen zag het ook wel aankomen, het was het slechtst bewaarde geheim in de Formule 1, dus het kwam niet als een verrassing", grinnikt Max. "Het is ook normaal, als je goed presteert als jonge coureur, dat je uiteindelijk bij Mercedes komt. Ik ben blij voor hem dat hij het stoeltje heeft gekregen en ik ben er zeker van dat hij het daar heel goed gaat doen."

Niet alleen Russell, maar ook zijn vervanger bij Williams, Alexander Albon, kan rekenen op lovende woorden van de Nederlander. "Natuurlijk ben ik ook heel blij dat Alex weer terugkeert in de Formule 1. Hij is mijn teamgenoot, een harde werker en hij verdient zeker in zitje in de Formule 1. Hij heeft heel veel talent, dus ik ben er zeker van dat hij sterk terug zal komen en goede resultaten neer zal zetten."

Bij Red Bull ging het vorig jaar niet heel lekker voor de Brit. Gevraagd of het voor Albon daarom misschien beter is om terug te keren in de sport bij een wat kleiner team, denkt Verstappen misschien van wel.

"Het is lastig om te zeggen, maar we weten allemaal dat Alex de snelheid heeft. Dat zagen we al in de karts. Misschien is een omgeving waarin hij minder onder druk staat inderdaad beter voor hem om in terug te keren. Zoals ik al zei, ik ben er zeker van dat hij het goed gaat doen. Natuurlijk moet hij de nieuwe auto leren kennen, maar dat moeten we allemaal door de nieuwe regels. Hij gaat het goed doen!", benadrukt Verstappen nogmaals.

Albon is een stille kracht bij Red Bull, maar wel een die Verstappen verder heeft geholpen de afgelopen maanden. "We hebben heel veel over de auto gepraat en Alex zijn ontdekkingen op de simulator. Als we op vrijdagen vragen hebben en Alex zit in de sim, dan kan hij daar over meepraten. Hij kent de auto, ook al is deze iets anders dan vorig jaar, maar over het algemeen is hij hetzelfde als je aan het rijden bent. Hij is heel behulpzaam geweest in de simulator", aldus Verstappen.

Ook interessant:

Coronel: "Russell kan het einde van de carrière van Hamilton betekenen"

Tom Coronel denkt dat de komst van Russell wel eens het einde van Hamiltons carrière in kan luiden, zo vertelt hij in de video hieronder. Verder blikt hij terug op dat geweldige weekend in Zandvoort.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2021 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten