Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Verstappen kalm over incident met Perez: "Was wel even penibel"

Max Verstappen won de sprintrace voor de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk, die in zijn ogen voor hem ook had kunnen eindigen met een fikse klapper. Hoe kijkt hij terug op de race en het incident met Sergio Perez?

Het was aan de finish van de sprintrace voor de Formule 1 GP van Oostenrijk duidelijk dat Max Verstappen niet blij was met de actie van Sergio Perez die hem op het gras dwong. Natuurlijk werd hem naar die actie gevraagd toen hij eenmaal uit de auto was gestapt. Over de boardradio had hij toen al laten weten dat de actie van Perez een flinke klapper had kunnen veroorzaken.

Maar hij blijft kalm, wat vast en zeker te maken heeft met het feit dat hij er al met Perez onderling over kon spreken: "Dat was even een penibele situatie toen ik op het gras werd gedwongen. Nat gras is natuurlijk glad, maar gelukkig hield ik de auto onder controle en daarna konden we onze eigen race rijden."

Zo reed Verstappen uiteindelijk redelijk eenvoudig naar de overwinning: "De start was met wat wielspin niet ideaal, maar toen ik eenmaal aan de leiding lag, ging het allemaal goed en was het zaak de banden te managen."

"Onze voorspelling was dat het niet meer zou regenen en in dat geval is 24 ronden op intermediates veel. Maar ze hielden het goed vol. Op enig moment waren de slicks wel sneller, maar voor ons had het geen zin daar naar te wisselen. We moesten zien te overleven op die intermediates."

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Oostenrijk 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2023 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"