© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen: "Kampioenschap maakt me geen zak uit, race om te winnen"

22 okt. 2018 07:30 Ruud Dimmers 9 reacties
Max Verstappen en Lewis Hamilton kregen het publiek in de slotfase van de Amerikaanse Grand Prix op de banken. Zij-aan-zij reden de coureurs, tot Hamilton wijd ging.

Niets dan lof voor Max Verstappen die vanaf de achttiende positie een bijzondere race kende. De Red Bull-coureur kwam als tweede over de finish na een enerverende race. Voor de camera's van Ziggo Sport blikt hij terug.

"Er was genoeg actie. Mijn start was okay en de eerste bocht ook. Vervolgens was er chaos in de eerste sector, maar ik kon daar mooi uitblijven."

Cruciaal was de uitstekende tactiek van Red Bull om Verstappen relatief vroeg naar binnen te halen. "Dat was een goede call van het team. Mijn banden waren niet top, op de softs liep het niet lekker."

"Ik was blij dat ik daar vanaf was, maar het is altijd afwachten hoe de supersofts het houden. Ze voelden erg goed aan, maar we moesten nog een flink aantal ronden afleggen om tot het einde te gaan."

Lewis Hamilton kwam in de slotfase dichterbij en knokte op de limiet met Verstappen. Daarmee speelde hij ook een rol in de strijd om de wereldtitel. "Nou dat kampioenschap maakt mij geen zak uit! Ik probeer gewoon de wedstrijd te winnen", klinkt het nuchter.

"Ik was heel blij dat we met de supersoft tot het einde konden gaan. Lewis had nieuwere banden en we reden echt op de limiet. Hij wilde buitenom, maar dan kom je op het vuil en daar is geen grip."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen