Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen kampt met mysterieuze blessure: "Gewoon een klein beetje last"

Max Verstappen reed met een pijnlijke hand vrijwel zonder problemen naar poleposition voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Een aantal snelle ronden waren geen probleem en volgens de Nederlander is een race van anderhalf uur dat ook niet.

Ineens kreeg Max Verstappen op vrijdag last van zijn hand, wat tijdens een Formule 1-weekend natuurlijk absoluut niet wenselijk is. De Limburger kon echter imposant naar poleposition rijden voor de Grand Prix van Groot-Brittannië, al was het gat met McLaren niet gigantisch. Lando Norris en Oscar Piastri staan op zondag naast en achter Verstappen op de startgrid. Twee tienden was genoeg voor Verstappen en zijn volgende pole van het seizoen, maar met problemen aan zijn hand was een makkelijke zaterdag geen gegeven. Na afloop van de kwalificatie vertelt hij aan een selecte groep Nederlandse media, waaronder RacingNews365 , wat er aan de hand was. "Gewoon een klein beetje last. Ik heb een beetje een stijve vinger en een beetje last van mijn hand." "Eerst kon ik mijn hand niet helemaal goed dichtknijpen, maar dat is nu weer oké", aldus Verstappen, die geen idee heeft hoe dit is gebeurd. "Ik weet het niet precies, misschien verkeerd afgezet of verkeerd gedrukt. Heel raar."

Geen probleem voor de race

Volgens Verstappen hoeft niemand zich zorgen te maken dat hij tijdens de race op Silverstone weer last krijg van zijn hand. "De adrenaline kickt dan in, maar tijdens het rijden denk ik er sowieso niet veel over na. Gisteren (vrijdag, red.) was moeilijker, maar deze zaterdag was het weer best oké", verzekert hij. Bij de start van de GP van Groot-Brittannië zal Verstappen concurreren met McLaren in plaats van Ferrari, Mercedes of Aston Martin. Dat vriend en concurrent Norris naast hem staat, vindt de Nederlander erg mooi. "We kunnen goed met elkaar opschieten. Oscar ken ik nog niet zo goed, dat is weer de volgende generatie, maar Lando met kan ik heel goed opschieten. Ook omdat we een beetje hetzelfde in het leven staan." "En hij is gewoon heel relaxed en aardig. Ik weet hoe goed hij rijdt, dus ja, mooi om te zien dat hij ook zo'n kwalificatie heeft gehad", zo sluit Verstappen af.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"