Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen kan F1-regels niet volgen: "Ik zou 't zo weer doen"

Max Verstappen, ook al laat hij het deze keer makkelijk van zich af glijden, snapt niet waarom hij een straf heeft gekregen voor zijn samenkomen met Lewis Hamilton. Hij zou dezelfde actie naar eigen zeggen zo weer maken.

Het was bij de herstart na de safety car-periode dat Max Verstappen en Lewis Hamilton elkaar raakten. Max Verstappen kreeg een straf van vijf seconden en twee strafpunten op zijn licentie en daar snapt hij niks van. "Ik was verrast toen ik de tijdstraf van vijf seconden kreeg, maar verder was ik daar niet ontdaan over. Maar als je me nu vraagt of ik dezelfde actie opnieuw zou maken? Absoluut." De vraag rijst wanneer je nu volgens de regels wel het eerste recht hebt op een bocht en wanneer niet: "Ik zat er misschien voor 85% naast?", zo stelt Verstappen zich hardop de vraag. "Het is nooit mijn intentie om te crashen, maar ik wist dat hij me nooit ruimte zou laten en ja, dan raken we elkaar. Als hij ook maar een beetje meer ruimte had gegeven, was hij mij waarschijnlijk nog steeds voorgebleven."

"Hij kan niet zomaar insturen als ik daar zit"

"Het is gewoon jammer, want ik wil graag racen en ik wil graag een mooi gevecht voeren, maar als de ander daar niet aan mee wil werken... En ja, voor wat betreft de regels is het zó onduidelijk hoever je nu werkelijk naast iemand moet zitten en dan krijg je dit soort situaties." Als de interviewers Verstappen voorleggen dat Hamilton nu eenmaal minstens een neuslengte voor lag, gaat Verstappen daar niet in mee: "Ja, maar dat betekent niet dat ik daar niet rijd en dan kan je niet zomaar insturen." Als men vervolgens de Grand Prix van van vorig jaar aanhaalt en suggereert dat Verstappen toen Hamilton van de baan af dwong, kan de Red Bull-coureur daar al helemaal niets mee: "Ik stuurde helemaal toen helemaal niet naar rechts, ik probeerde gewoon de bocht te halen."

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
LIVE Race Formule 1 GP Bahrein