Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen kan F1-regels niet volgen: "Ik zou 't zo weer doen"

Max Verstappen, ook al laat hij het deze keer makkelijk van zich af glijden, snapt niet waarom hij een straf heeft gekregen voor zijn samenkomen met Lewis Hamilton. Hij zou dezelfde actie naar eigen zeggen zo weer maken.

Het was bij de herstart na de safety car-periode dat Max Verstappen en Lewis Hamilton elkaar raakten. Max Verstappen kreeg een straf van vijf seconden en twee strafpunten op zijn licentie en daar snapt hij niks van.

"Ik was verrast toen ik de tijdstraf van vijf seconden kreeg, maar verder was ik daar niet ontdaan over. Maar als je me nu vraagt of ik dezelfde actie opnieuw zou maken? Absoluut."

De vraag rijst wanneer je nu volgens de regels wel het eerste recht hebt op een bocht en wanneer niet: "Ik zat er misschien voor 85% naast?", zo stelt Verstappen zich hardop de vraag. "Het is nooit mijn intentie om te crashen, maar ik wist dat hij me nooit ruimte zou laten en ja, dan raken we elkaar. Als hij ook maar een beetje meer ruimte had gegeven, was hij mij waarschijnlijk nog steeds voorgebleven."

"Hij kan niet zomaar insturen als ik daar zit"

"Het is gewoon jammer, want ik wil graag racen en ik wil graag een mooi gevecht voeren, maar als de ander daar niet aan mee wil werken... En ja, voor wat betreft de regels is het zó onduidelijk hoever je nu werkelijk naast iemand moet zitten en dan krijg je dit soort situaties."

Als de interviewers Verstappen voorleggen dat Hamilton nu eenmaal minstens een neuslengte voor lag, gaat Verstappen daar niet in mee: "Ja, maar dat betekent niet dat ik daar niet rijd en dan kan je niet zomaar insturen."

Als men vervolgens de Grand Prix van van vorig jaar aanhaalt en suggereert dat Verstappen toen Hamilton van de baan af dwong, kan de Red Bull-coureur daar al helemaal niets mee: "Ik stuurde helemaal toen helemaal niet naar rechts, ik probeerde gewoon de bocht te halen."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

64 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"