Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen kan leven met nieuw sprintformat: "Dat was vooral irritant"

Het Grand Prix-weekend in China staat in het teken van het nieuwe sprintformat. Max Verstappen is duidelijk geen fan van het idee, maar kan wel leven met de aanpassingen die zijn doorgevoerd.

Verstappen China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een sprintrace in China: het is een hoofdpijndossier voor de teams. Iedereen krijgt maar één vrije training om het circuit te leren kennen en dat terwijl er al vijf jaar niet in Shanghai is geracet. Dit jaar is er wel het één en ander veranderd aan het sprintformat, want de sprint shootout en sprintrace worden nu op respectievelijk vrijdagmiddag en zaterdagochtend afgewerkt. Vorig jaar vond de kwalificatie voor de hoofdrace juist op vrijdagmiddag plaats, maar die sessie is nu terug op de traditionele zaterdagmiddag.

Bovendien zijn ook de parc fermé-regels aangepast. Teams mogen na de sprintrace nog aanpassingen aan de auto's doorvoeren om zo een betere race af te kunnen werken. Max Verstappen kan het waarderen, al had hij in China liever een normaal weekend gehad.

"Het is logischer", vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Persoonlijk vond ik het tot nu toe vooral irritant dat je na de eerste vrije training de set-up moest bepalen en je er het hele weekend aan vast zat. Dat kan je weekend in de weg zitten. Nu hebben we meer kansen om het te perfectioneren en dat is over het algemeen beter voor het racen."

Normaal weekend

Verstappen hekelde in Japan al het idee om juist hier een sprintweekend te organiseren. Snapt de regerend wereldkampioen wel waarom de Formule 1 tot dit besluit is gekomen? "Natuurlijk, we zijn hier een paar jaar niet geweest. Het maakt het waarschijnlijk ook wat spannender en er kunnen veel dingen gebeuren als je niet optimaal voorbereid bent. Ik denk dat dat iets interessanter is voor de fans."

Toch is de mening van Verstappen niet veranderd. "Ik had liever een normaal weekend gehad, maar nu kunnen we tenminste wel het nieuwe format uitproberen. Hopelijk is het beter. Ik denk in ieder geval dat het beter is dan wat we hier voor hadden."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"