Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen tast in het duister over vorm Perez: "F1 is hard"

Max Verstappen maakt gehakt van zijn teamgenoten bij Red Bull. Waarom verzuipt iedereen naast hem? Max kan het antwoord niet geven.

Verstappen Perez Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Kersvers drievoudig F1-kampioen Max Verstappen schuift op de Oostenrijkse tv aan voor een interview. Bij ServusTV wordt hem gevraagd naar het mooie rijtje met F1-namen waar hij door zijn derde wereldtitel nu in staat. Wat te denken van namen als Niki Lauda, Jackie Stewart en Ayrton Senna?

"Het is natuurlijk heel bijzonder", glundert de Red Bull-coureur. "Dit had ik nooit voor mogelijk gehouden. Ik heb drie titels en sta op gelijke hoogte met grote namen in de F1-historie."

Wat doet hij met al die trofeeën? "Ik heb veel trofeeën thuis, mijn vader en moeder hebben ze ook. Ze blijven in de familie!", lacht Verstappen als de interviewer van dienst vertelt dat Lauda zijn bokalen soms gebruikte als betaling.

Teamgenoten Verstappen ten onder

De Verstappen van nu lijkt nog beter te zijn dan enkele jaren geleden. De kampioen weet wel waarom. "Ik ben nu veel meer ervaren. Qua pace was ik in '21 ook al snel, maar misschien ben ik wat rustiger nu. De eerste titel was al behaald, de tweede ook, dus dan ben je wat rustiger en ook heb je wat meer levenservaring. Dat helpt altijd mee."

Ondertussen laat hij niets heel van zijn teamgenoot Sergio Perez, die net als eerder Alex Albon en Pierre Gasly het onderspit delft. Hoe kan het toch dat al die teamgenoten een voor een 'opbranden', zo wordt Max gevraagd.

"Uiteindelijk is dit een harde sport", antwoordt hij. "We zijn natuurlijk teamgenoten en we werken goed samen, met Pierre en Alex deed ik dat ook al. Onder de streep moet je presteren. Het is lastig te zeggen waarom verschillende dingen soms niet helemaal lopen zoals ze zouden moeten."

Het moment waarop Verstappen dit jaar eigenlijk al wist dat hij Perez wederom te pakken had, kan hij ook aanwijzen. "Het is lastig te zeggen, maar na Miami en de daaropvolgende races was het gevoel heel goed. Daarna volgden tien zeges, dus dan denk je wel dat het gaat gebeuren."

"Winnen saai? Nee, voor mij niet", lacht hij als hem tot slot wordt gevraagd naar zijn vele zeges. Inmiddels staat de teller namelijk al op 49. "Dit is het best mogelijke: winnen in F1! Als ik niet meer kan winnen, dán vind ik het saai. Ik ben heel blij bij Red Bull en hoop dat ik dat nog vele jaren door kan zetten."

Ook interessant:

Verstappen heeft van niemand iets te duchten in jacht op unieke mijlpaal

Verstappen kan in Austin zijn vijftigste Grand Prix-zege boeken en zo een unieke mijlpaal behalen! In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Coronel, Dimmers en Mosterdijk vooruit op de GP van de Verenigde Staten. Uiteraard passeren er nog meer onderwerpen de revue. Is Perez de juiste optie voor 2024, waarom onderzoekt de FIA opnieuw een overtreding van Hamilton en gaat Haas om punten strijden?

Beluister de podcast hieronder!

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer