Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen kende hoge pieken en diepe dalen tijdens Belgische Grands Prix

Sinds zijn Formule 1-debuut in 2015 verscheen Max Verstappen vier keer aan de start van de Grand Prix van België. Hoe deed de Nederlander het afgelopen jaar tijdens zijn 'thuisrace'? De Belgische GP is er voor de Red Bull-coureur tot nu toe een van pieken en dalen.

2015 - Kwalificatie: P15 Toen Max Verstappen voor het eerst in zijn Formule 1-carrière op het racetoneel in de Ardennen verscheen had hij daar veel positieve herinneringen. Het jaar daarvoor was hij in de Formule 3 namelijk de eerste coureur van het seizoen die in één weekend alle drie de races won. Tijdens zijn eerste kwalificatie in Spa stootte de Nederlander door tot Q2, maar kwam hij door motorproblemen niet verder dan de vijftiende plaats. 2015 - Race: P8 Tijdens de race ging het een stuk beter voor Verstappen. Na onder andere de magistrale inhaalactie buitenom Sauber-coureur Felipe Nasr in Blanchimont, wist hij een knappe achtste eindplek te scoren.

2016 - Kwalificatie: P2 In 2016 volgde tijdens de kwalificatie een knappe prestatie, toen Verstappen zijn Red Bull voor de eerste maal op de eerste startrij naast polesitter Nico Rosberg wist te zetten. De Nederlander wist onder andere het Ferrari-duo Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel en teamgenoot Daniel Ricciardo achter zich te houden. 2016 - Race: P 11 Tijdens de race ging het echter in de eerste bocht mis voor Verstappen, die een tegenvallende start kende en met het Ferrari-duo in aanraking kwam. De Nederlander moest een pitstop maken voor een nieuwe voorvleugel, waardoor hij compleet door het veld zakte, waarna hij zich niet verder wist terug te vechten dan de elfde plaats.

2017 - Kwalificatie: P5 Tijdens de kwalificatie voor de Belgische Grand Prix van 2017 moest Verstappen zijn meerdere erkennen in beide Mercedes- en Ferrari-coureurs, maar wist hij wel een halve seconde voor te blijven op teamgenoot Daniel Ricciardo. 2017 - Race: DNF Tijdens de race moest de Red Bull-coureur de strijd echter al vroeg staken, toen hij na slechts zeven ronden al uitviel door een kapotte bougie. Op die manier kwam de Belgische Grand Prix van 2017 voor Verstappen al snel tot een teleurstellend einde en werd zijn pechreeks voortgezet.

2018 - Kwalificatie: P7 De kwalificatie op het Circuit van Spa-Francorchamps was er vorig jaar eentje om in te lijsten, al zal Max Verstappen daar waarschijnlijk niet zo over denken. Tijdens Q3 begon het plots te regenen, terwijl vrijwel het geheleveld al met droogweerbanden op de baan was. In de chaotische kwalificatiesessie die zich daarna ontvouwde, kwam Verstappen niet verder dan de zevende plaats en moest hij onder andere Esteban Ocon, Sergio Perez en Romain Grosjean voor zich dulden. 2018 - Race: P3 Verstappen revancheerde zich tijdens de race voor zijn tegenvallende kwalificatie. Verstappen wist aan de startchaos - Fernando Alonso werd door Nico Hulkenberg over alles en iedereen heen getorpedeerd - te ontsnappen en reed daarna een sterke race. Uiteindelijk legde hij achter Sebastian Vettel en Lewis Hamilton beslag op de derde positie. Zijn eerste en enige podium tot op heden op Spa-Francorchamps.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje