Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen keurt fluitconcert voor Hamilton af: "Maar ons coureurs doet dat niets"

Na afloop van de kwalificatie in Hongarije kreeg Lewis Hamilton te maken met een striemend fluitconcert. Het deed de Brit vrij weinig en volgens Max Verstappen hoort het ook zo te zijn dat de coureurs er zich weinig van aantrekken. Wel keurde de Nederlander het gefluit af.

Hamilton Hungary Pole
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Nadat Lewis Hamilton met een geweldige ronde de poleposition had veroverd, werd hij door een deel van de fans op de hoofdtribunes, waaronder een hoop in oranje kleuren, uitgefloten. Al meteen riep de zevenvoudig kampioen dat het hem niet deerde en dat het hem juist extra kracht gaf.

In de persconferentie na afloop benadrukt Hamilton dat in gesprek met onder meer RacingNews365 nog eens. "Ik heb er niet heel veel over te zeggen. Het is sport en het is mensen hun recht. Dan gaat iedereen wild als het sport is. Ik neem het niet persoonlijk op. Ik zal wel iets juist doen om hier vooraan te staan."

Verstappen wordt ook naar het gefluit gevraagd. Hij vindt het niet oke, maar als coureurs moet je je er volgens hem ook niet mee bezig houden. "Ik weet wat je wilt dat ik zeg. Het is natuurlijk niet oke, maar al met al zijn we coureurs en horen we door dit soort niet dingen afgeleid te raken."

"Je moet je focussen op wat je moet doen en dat is presteren in de wagen. Gelukkig dragen we tijdens de race een helm, dus als het erom telt hoor je niets. Dat is wat anders dan bij andere sporten, dus daar hebben we wel wat geluk mee. Maar zoals ik al zei, het is niet best, maar het zou geen enkele coureur horen te raken. We zijn allemaal professionals en weten wat we op het rechte stuk moeten doen."

Ook Bottas mengde zich nog in de discussie. De normaal zo stoïcijnse Fin wilde zijn mening graag delen. "Normaal zeg ik niet vaak wat ik denk over dit soort onderwerpen, maar aan het einde van de kwalificatie hoorde ik een hoop gejouw. Ik hoop dat de mensen zich eens goed achter de oren krabben, want het is niet eerlijk voor ons. Als atleten zijn wij hier om alles te geven voor de sport waarvan we houden. Lewis reed een geweldige ronde en dan word je vervolgens uitgejouwd. Dat klopt niet, het is niet eerlijk en dat willen we hier niet zien."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2021 RN365 Nieuwsdossier

74 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen