Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen kiest voor De Vries als teamgenoot

Als Max Verstappen zelf de line-up voor een mogelijk Le Mans-avontuur samen kon stellen, welke drie coureurs zou hij dan opstellen? Zijn team bestaat uit enkele opvallende namen.

De Vries Verstappen Monza 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Het is Jarno Opmeer die de bewuste vraag afvuurt in een één op één gesprek met Max Verstappen. Opmeer is door Red Bull aangetrokken als de nieuwe coureur in de officiële F1 Esports-competitie en als zodanig mogen de twee (oud-)wereldkampioenen in hun disciplines elkaar teamgenoten noemen.

Het antwoord op bovengenoemde vraag begint met een opvallende, niet eerder door Verstappen geopperde naam: "Iemand die ik zeker in het team zou willen hebben, is Nyck de Vries. Hij is snel en hij is erg licht en die combinatie werkt geweldig voor Le Mans."

De tweede naam is een veel geopperde naam, vooral ook door Verstappen zelf: "Ik blijf er met Fernando Alonso over grappen dat we het samen willen doen. Dat zou erg cool zijn. Dan zouden we al drie coureurs hebben - voldoende voor een line-up op Le Mans -, maar Verstappen kan het toch niet laten om een vierde coureur te noemen, ook al is dat wellicht tegen beter weten in.

"Ik blijf tegen mijn vader zeggen dat we het moeten doen. Hij wil het niet doen, maar ik zou hem als vierde coureur toevoegen aan het team."

Alonso won de 24 uur van Le Mans al twee keer met Toyota en ook de overige twee kandidaten hebben ruime Le Mans-ervaring. Jos Verstappen won de beroemde 24-uursrace in 2008 in de LMP2-klasse, terwijl De Vries dit jaar voor het eerst met Toyota meedeed in de Hypercar-klasse, terwijl hij voorheen al voor meerdere teams meedeed in de LMP2.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen snapt helemaal niets van wedstrijdleiding: "Waarom doe je dat?!"