Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen kiest zijn ideale teamgenoot en rijdersduo uit

Met wie aan zijn zijde zou Max Verstappen het liefste racen? En wie zou zijn ideale coureursduo zijn? De keuze van de Red Bull-coureur heeft een oranje tintje.

Verstappen Norris Piastri
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen wordt in gesprek met het Duitse Auto, Motor und Sport namelijk gevraagd naar de soms grote verschillen tussen teamgenoten in de Formule 1. Niet alleen bij Red Bull, maar ook bij bijvoorbeeld Williams waren de verschillen groot. Lewis Hamilton en George Russell leken ook het ene weekend afwisselend beter of slechter te zijn dan de ander.

Heeft dat misschien te maken met de hedendaagse F1-bolides, die werken met het zogeheten 'ground-effect'? Zijn deze auto's lastiger om te besturen? "In de oude bolides had ik meer plezier", zo klinkt de eerste reactie van de Red Bull-coureur.

"Die auto's waren wendbaarder, want ze waren wat lichter. De nieuwe banden zijn bovendien wat stijver. Als je een momentje meemaakt, dan is het lastiger om de auto onder controle te houden en niet te veel tijd te verliezen. Je verliest veel tijd nu en het gewicht helpt in de langzame bochten niet mee. Al met al wordt het lastiger om de perfecte ronde te rijden", zo luidt het oordeel van Verstappen.

Norris en Piastri

Vervolgens wordt de Nederlander gevraagd naar zijn Formule 1-collega's. Welke coureur van de huidige grid zou de zwaarste teamgenoot zijn om tegen te racen? "Ik weet het niet. Iedereen zit in andere bolides. Ik vind het lastig om te kiezen, omdat er zoveel andere goede coureurs zijn op dit moment."

Als Verstappen het zelf voor het zeggen had gehad, dan zou hij het echter wel weten. "Mag ik mezelf kiezen? Dan kies ik mezelf als coureur, met Lando als teamgenoot. Hij is namelijk nog steeds jong, met een mooie carrière nog voor zich. Bovendien kan hij ook heel, heel snel zijn."

Mocht Max de teambaas zijn, dan zou hij wel weten wie hij behalve Norris nog in zijn team van twee wil hebben. "Lando samen met Oscar Piastri, het McLaren-duo dus. Allebei zijn ze goed. Lando is net wat ouder en Oscar was een hele snelle rookie. Hij moet nog wat dingen leren en kan nog wat dingen verbeteren, zoals zijn racepace. Van wat ik echter kan zien, is hij een slimme jongen. Hij zal in de toekomst wel zijn races gaan winnen."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"