Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Waarom Verstappen bepaald niet uitkijkt naar sprintrace voor GP Brazilië

Max Verstappen is geen fan van de sprintraces. Hij legt uit waarom hij vindt dat het geen gevoel van een echte race geeft.

Komend GP-weekend in Brazilië wordt de laatste sprintrace van het seizoen verreden, de laatste van drie. Het format van sprintraces werd in 2021 geïntroduceerd in de Formule 1. Toen kon men maximaal slechts 3 punten behalen in een sprintrace. Dit seizoen is dat verhoogd naar 8 punten.

Naast dat de coureurs punten kunnen behalen, bepaalt het ook de startopstelling voor de 'hoofd'race op zondag. Volgend seizoen staan er maar liefst zes sprintraces op de F1-kalender.

Max Verstappen is niet zo'n fan van het hele format met sprintraces. Het voelt voor hem niet als een echte race, aangezien je veel minder risico kunt nemen en dat haalt heel het gevoel van racen weg.

"Ik hou er niet van", vertelt Verstappen tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Zo'n weekend vind ik niet echt leuk. Ik vind het niet erg om na één training meteen te gaan kwalificeren. Het is denk ik zelfs beter voor me. Maar in de sprintraces zit geen gevoel. Iedere keer als ik zo'n race doe, gaat het erom dat ik geen schade rijd en gaat het erom om in de top drie te blijven."

"Wat mij betreft is dat niet echt een race, want je gaat vervolgens over op de echte race. Daar zijn veel meer punten te behalen dus neem je daar ook wat meer risico. Je hebt een extra start, dat is misschien wel een beetje leuk."

"Dat is niet wat een race moet zijn"

Verstappen snapt niet dat sprintraces überhaupt nodig zijn in de Formule 1. Het liefst wil hij het 'normale' format van een GP-weekend.

"We moeten gewoon bij één race (in een weekend, red.) blijven. Ik zie het probleem daar niet van in, want we hebben zo veel boeiende races gehad, dus het is niet nodig om daar nog eens een derde van de raceafstand aan toe te voegen", aldus Verstappen.

"Iedereen is sowieso super voorzichtig. Als je voor P3 vecht en je raakt elkaar en je valt terug naar de laatste plek, dan zal de race op zondag erg moeilijk worden. Dus waarschijnlijk neem je dat risico dan niet en dat is niet wat een race moet zijn."

Ook interessant:

Video: Formule 1-pitstops onder de twee seconden, mag dat wel?

Mclaren dook met een pitstop onder de twee seconden, een barrière die voor onmogelijk werd gehouden en verboden werd geacht. Maar wat zijn de regels dan wel en hoe zijn die veranderd?

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

32 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"