Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen klapt voor Perez: "Dat is precies wat er deze zondag is gebeurd"

Max Verstappen moet erkennen dat Sergio Perez gewoon heel goed was in Azerbeidzjan. Hij complimenteert zijn teamgenoot en zegt dat het mooi is om te zien dat Checo zo goed in zijn vel zit.

Max Verstappen en Sergio Perez moesten onderling uitvechten wie er de Grand Prix van Azerbeidzjan ging winnen. Het was Checo die aan het langste einde trok, nadat de Nederlander geen vuist wist te maken in het tweede deel van de race. De regerend kampioen zat niet helemaal lekker in zijn vel in Bakoe, maar hoopt dat het op andere circuits beter zal zijn, zo vertelt hij na afloop aan onder meer RacingNews365 . "We hebben op dit moment duidelijk de snelste auto, maar ik heb al eerder in deze positie gezeten en het zal draaien om consistentie. Dat weten we allemaal. Het is een erg lang seizoen en er komen nog veel verschillende circuits aan." "Tot op heden zijn we dit jaar vooral op circuits geweest die vrij 'stop-start-achtig' waren, dus niet de echte racecircuits. Er zijn weinig echt snelle bochten en lange rechte stukken op die circuits en daar lijk ik dan ook beter in mijn vel te zitten", oordeelt hij.

Verstappen prijst Perez

Na de race leek Verstappen zich niet al te veel druk te maken om de winst van Perez. De twee knuffelden elkaar en gingen met de grootste glimlach samen op de foto. Max merkt dat zijn teamgenoot dit jaar sterk is en prijst Perez dan ook. "Het is duidelijk dat Checo er dit jaar echt bovenop zit. Hij presteert heel goed en dat is mooi om te zien. Hij voelt zich steeds beter in de auto en voor het team is dat ook goed." "Daarom is het ook heel belangrijk om het te erkennen en waarderen als iemand het geweldig heeft gedaan. En dat is precies wat er deze zondag is gebeurd", zo wijst hij naar Perez. "We zullen de rest van het seizoen blijven strijden, maar dat is normaal, want dat doen we al ons hele leven", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"