© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen knokt zichzelf naar podium in Abu Dhabi

25 nov. 2018 15:53 Ruud Dimmers 1 reacties
Max Verstappen heeft het Formule 1-seizoen 2018 in stijl afgesloten. De Nederlander scoorde met een derde plaats in Abu Dhabi zijn elfde podiumplaats van het seizoen.

Vanaf een zesde startpositie begon Max Verstappen aan de Grand Prix van Abu Dhabi. Als enige uit de top zes startte de hypersoft band, maar Verstappen kende een zeer slechte start en viel kort terug tot buiten de top 10.

De Safety Car kwam in ronde één op de baan na een stevige koprol van Nico Hülkenberg. Bij de herstart knokten Verstappen en Ocon twee ronden lang met elkaar, waarbij de Nederlander behoorlijke risico's nam om de Force India-coureur in de hairpin in te halen. Tot twee keer toe counterde de Fransman op het rechte stuk, maar in ronde zes was Verstappen voorbij aan zijn rivaal. Dankzij het uitvallen Kimi Raikkonen en een vroege stop van Lewis Hamilton klom Verstappen naar de vierde positie.

De Mercedes-coureur opende direct na zijn stop de aanval, maar Verstappen counterde en veroverde zijn positie terug om vervolgens een gat te slaan. In de fase die volgde vonden de beide Red Bull-coureurs elkaar op de baan, waarbij Ricciardo op de ultrasofts reed en Verstappen op de hypersoft.

Door stops van Vettel en Bottas gingen de beide Red Bull's kort aan de leiding van de race, maar Verstappen dook direct de pits in voor een nieuwe set van de supersofts om daarmee tot het einde van de race te gaan. Door zijn stop viel de Red Bull-coureur terug tot de vijfde positie, vlak achter Vettel.

Lange tijd bleven de posities en verschillen op de baan ongeveer gelijk, waarbij het alleen Ricciardo was die met een erg late stop 'out of sync' ging. De Australiër wisselde met nog 22 ronden te gaan naar een nieuwe set van de supersofts en viel terug tot de vijfde plaats achter Verstappen.

Door een fout van Bottas zat Verstappen onder de achtervleugel en na enkele pogingen kwam de Nederlander voorbij aan de Mercedes om zo de derde positie over hem te nemen.

In de slotfase kwam Ricciardo dichtbij aan Verstappen, maar tot een gevecht tussen de coureurs kwam het nooit. Met een mooie derde plaats sloot de Nederlander zijn seizoen in stijl af, met zijn elfde podiumplaats van het seizoen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen