Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen koestert geen wrok na Brazilië 2021: "Zie dit niet als herkansing tegen Hamilton"

Max Verstappen verwacht in Brazilië 'gewoon' weer mee te doen voor de overwinning. De Nederlander verloor hier vorig jaar van Lewis Hamilton, maar daar zit hij allang niet meer mee.

De voorlaatste Grand Prix van het Formule 1-seizoen wordt op zondag 13 november verreden in Brazilië. Het historische circuit is zeer geliefd bij de coureurs, zo ook bij Max Verstappen. Op de donderdag voorafgaand aan het raceweekend staat hij de pers, waaronder RacingNews365, te woord. Hij looft hierbij het racen op Interlagos.

"Het is een geweldig circuit. Er zijn niet heel veel bochten, maar de vorm, de camber in de bochten en de gehele sfeer hier... de geschiedenis, de fans die van de F1 houden. Er is zo veel passie en daarom houden we er allemaal van om hier te komen!"

Verstappen stond al vaker op het podium in Brazilië, wat hem telkens een speciaal gevoel heeft bezorgd. Of dat hem in 2022 weer gaat lukken? "We hebben natuurlijk een goede kans omdat we een snelle auto hebben. Normaal gesproken op dit circuit moet het voor ons wel goed komen, dus ik heb er zin in. Natuurlijk ga ik proberen te winnen."

Verstappen is Brazilië 2021 alweer vergeten

Verstappen werd in 2021 tweede in Brazilië nadat toenmalig titelconcurrent Lewis Hamilton met een verse Mercedes-motor een indrukwekkend weekend verreed. Na een diskwalificatie startte de Brit achteraan, maar toch kon hij winnen. Dit jaar zijn de kansen voor de zege vele malen groter bij het Red Bull-kamp, al komt Mercedes steeds dichter in de buurt van de Oostenrijkse renstal.

Hoe dan ook: Verstappen koestert geen wrok na vorig jaar. "Ik zie dit niet echt als herkansing", antwoordt hij als hem wordt gevraagd naar de strijd met Hamilton. "We waren toen gewoon niet snel genoeg. Dit jaar is dat heel anders, want we zijn veel competitiever. Ik zie een grote mogelijkheid om te winnen, dus we gaan het zeker weten proberen", aldus de regerend kampioen.

Ook interessant:

Zet deze coureur naast Verstappen en je hebt het ideale Formule 1-team

Red Bull was in gesprek met Norris. Wat voor een team zou dat opleveren? Coronel weet het: 'Het ideale F1-team!'. Maar of het zo verstandig zou zijn voor de Brit...

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"