Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen koestert Monaco: "Kan eigenlijk niet, maar begrijp 't wel"

De Grand Prix van Monaco is de Grand Prix die bekend staat om haar historie, maar vandaag de dag ook bekend staat om het feit dat je er amper kunt inhalen en de race op sommige momenten slaapverwekkend is. Toch vindt Max Verstappen dat het circuit op de F1-kalender moet blijven.

Verstappen Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

De Grand Prix van Monaco is misschien wel de meest iconische en historierijke Grand Prix op de F1-kalender. Maar doordat de auto's in de loop der jaren steeds meer zijn veranderd, past het circuit niet meer zo goed bij de Formule 1, althans niet meer bij de huidige Formule 1-auto's. Het is voor de coureurs extreem moeilijk om in te halen in de krappe straten van Monte Carlo.

Het gevolg is dat de race op zondag vaak in een 'treintje' wordt gereden. Voor zowel de kijker als de coureur niet heel interessant zou je zeggen. Maar toch vinden de coureurs dat Monaco op de F1-kalender moet blijven. Eerder liet Charles Leclerc al weten dat het meer is dan alleen de race op zondag, maar dat vooral de kwalificatie één van de meest enerverende is van het jaar. De Monegask wil daarom zijn thuisrace graag behouden.

'Laten we het op deze manier bekijken'

Ook Max Verstappen vindt dat Monaco moet blijven ondanks dat de huidige auto's wellicht niet helemaal meer passen bij en op het circuit. "Laten we op deze manier bekijken, als ze vandaag de dag plannen hebben voor een baan als deze met die lay-out, dan zal het waarschijnlijk niet op de kalender komen", begint de Nederlander over het circuit waarbij hij in de buurt woont.

"Maar vanwege de historische waarde en de geweldige weekenden die we door de jaren heen hier hebben gehad, hoort het thuis op de kalender. Natuurlijk zijn die auto's die we nu hebben een beetje te groot, te lang en een beetje te zwaar voor de lay-out maar het blijft iets speciaals. Ik denk dan ook dat we ermee door moeten gaan."

In gesprek met Viaplay had de wereldkampioen er ook nog wat over te zeggen. Hij weet dat 't eigenlijk niet kan, maar hij snapt 't wel. Bekijk de video hieronder.

Ook interessant:

Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull

In de nieuwste Formule 1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Spanje. Max Verstappen won, maar het ging niet vanzelf. Verder kijken ze naar de problemen van Ferrari, de comeback van Hamilton, vooruit naar de GP van Monaco en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Goed nieuws voor Ferrari: FIA versoepelt F1-motorregels