Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen koestert strijd met Hamilton: "Het is geweldig!"

We hebben twee races achter de rug en iedereen hoopt vurig dat we er nog 21 vergelijkbare prachtaffiches zullen volgen. Max Verstappen en Lewis Hamilton zwaaien momenteel met de scepter in de Formule 1 en beide coureurs genieten van het gevecht dat zich ontvouwt.

Verstappen Hamilton Rain Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

In Bahrein was het de slotfase waarin Max Verstappen en Lewis Hamilton met elkaar in gevecht gingen. In Imola was het de beginfase van de race. De twee coureurs maakten elkaar tijdens de eerste twee Grand Prix-weekenden van het jaar het leven zuur.

Na afloop van de gewonnen Grand Prix van Emilia-Romagna, waar Verstappen revanche haalde voor zijn verloren race in Bahrein, was de Red Bull-coureur logischerwijs dik en dik tevreden met het resultaat. "Ik ben heel blij met deze uitslag, maar deze race is deze race. Nu ben ik daar blij mee, maar al snel begint alles weer opnieuw."

"Het is een lang seizoen", vervolgt Max. "We moeten hard blijven werken. We moeten beter blijven worden, want er is nog veel werk aan de winkel om ervoor te zorgen dat we het hele seizoen zo sterk kunnen zijn als de afgelopen twee races", aldus de Nederlander, die met volle teugen geniet van de gevechten om de overwinningen met Hamilton.

"Absoluut. Als ik op de tiende plek rond zou rijden, dan had ik daar niet van kunnen genieten. Het is geweldig om met Lewis in gevecht te zijn, om met Mercedes te strijden. Zij zijn naar mijn mening de afgelopen periode heel dominant geweest en ze zijn lastig te verslaan. Om nu al twee races op rij heel competitief te zijn geweest, dat belooft heel veel", zo sluit de Red Bull-coureur af.

Zijn rivaal geniet er ook van, zo bevestigt hij als hij daar naar wordt gevraagd. "Ja, het gevecht is echt heerlijk. Dit is volgens mij de eerste keer in een lange tijd dat Red Bull een auto heeft dat in staat is om de wereldtitel te winnen, dus ik denk dat het het hele jaar lang dicht op elkaar zal zitten. Hopelijk volgen er nog veel meer van dit soort gevechten."

Ook interessant:

Is Hamilton de 'Guus Geluk' van de Formule 1? En wat betekent de elfde overwinning van Max Verstappen voor zijn titelkansen? Genoeg om over na te praten in de RacingNews365 F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2021 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"