Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen komt met idee om GP Abu Dhabi beter te maken

Het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi herbergt voor Max Verstappen mooie herinneringen, met als hoogtepunt de zege in 2021 die hem zijn eerste wereldtitel opleverde. Maar wat vindt de inmiddels drievoudig wereldkampioen eigenlijk van het circuit zelf?

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Nee, het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi is niet het favoriete circuit van max Verstappen. Als het puur gaat om het racen. "Ik heb natuurlijk altijd mijn favoriete circuits, maar ik vind het niet erg om hier te komen. Ik denk dat dat ook te maken heeft met het einde van het jaar. Goede temperaturen, aardige mensen", trapt de Nederlandse wereldkampioen af nadat hij poleposition heeft gepakt voor de laatste GP van een enorm indrukwekkend seizoen.

"En het circuit zelf? Ik denk dat het enige wat ik zou willen veranderen de off-camber bochten zijn. Ik denk dat dat het racen niet echt ten goede komt", zegt Verstappen. Bij off-camber bochten, ligt de apex hoger dan de buitenkant van de bocht en wagens hebben dan de neiging om naar buiten te glijden. Verstappen: "Meer schuine bochten zouden helpen, dus rond het hotel moeten ze schuine bochten maken in plaats van off-camber. En was het bocht zeven op die kleine top? Die gooit je er altijd een beetje af en vooral als je achter iemand rijdt, verlies je veel tractie, dus die bocht moet ook een beetje overhellen. Dat zou helpen."

Charles Leclerc kan zich wel vinden in de kritiek van Verstappen. "Ik hou van dit circuit, vooral de laatste sector is erg technisch. Het is ook heel, heel moeilijk om het goed te doen in de kwalificatie omdat het zulke kleine marges zijn. Zoals Max al zei, het is heel moeilijk om te volgen in die off-camber bochten. Maar tegelijkertijd, tijdens de kwalificatie, zodra je het fout hebt, maar zelfs met vijf of tien centimeter, heeft dat enorme gevolgen. In de kwalificatie is dat leuk, maar ik ben het met Max eens dat ik dat niet geweldig vind voor de race, omdat je veel moeite hebt om te volgen in die bochten."

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Abu Dhabi 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"