Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen: "Kou tussen Leclerc en mijzelf is uit de lucht"

De lucht tussen Max Verstappen en Charles Leclerc zou zijn geklaard na de Grand Prix van Oostenrijk. De Nederlander verwacht ondanks het verlies van Leclerc bovendien dat de tijd van de Ferrari-coureur nog wel komt.

Leclerc Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Ik weet zeker dat Charles Leclerc dit jaar zijn eerste race nog gaat winnen", aldus Max Verstappen in gesprek met Channel 4. "Zodra we het besluit van de wedstrijdleiding te horen kregen, was de lucht tussen ons geklaard. Zo'n besluit hebben alle partijen immers te accepteren."

De Nederlandse Red Bull-coureur en de Monegaskische Ferrari-coureur gunden elkaar geen blik waardig na afloop de van race, die door Verstappen werd gewonnen na een veelbesproken inhaalactie. Verstappen begrijpt de frustratie die zich in eerste instantie meester maakte van Leclerc echter wel.

"Natuurlijk is het frustrerend om je eerste overwinning in de laatste twee ronden in rook te zien opgaan. Ik heb ook polepositions op het laatste moment verloren zien gaan en soms is dat heel moeilijk te verkroppen. Dit soort dingen gebeurt echter in topsport."

Na een eerste echte showdown tussen Verstappen en Leclerc kan de nu zesvoudig GP-winnaar alleen maar hopen dat er meer gevechten zullen volgen: "We hebben nog zo'n vijftien tot twintig jaar voor ons en Charles is een geweldige coureur die het nog ver gaat schoppen."

GP-zege Max Verstappen Oostenrijk RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

Viaplay
x
Interview Salo: "Dit is het belangrijkste verschil tussen Verstappen en Leclerc"