Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen: "Krankzinnig hoe Red Bull die pitstop-records verbreekt"

Red Bull Racing wist dit seizoen in twee opeenvolgende races het officiële record voor de snelste pitstop ooit te verbreken. "Krankzinnig", zo oordeelt Max Verstappen.

Verstappen pitstop
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Williams had tot aan de Grand Prix van Groot-Brittannië dit jaar het record voor de snelste pitstop ooit in handen. Op Silverstone gumde Red Bull de naam van Williams uit in de recordboeken, om vervolgens twee weken later er in Hockenheim nog een schepje boveneop te doen. Max Verstappen neemt er zijn hoed voor af.

De Nederlander heeft samen met Red Bull de snelste pitstop van 1,88 seconde in handen: "Dat is krankzinnig", zo oordeelt Verstappen op de website van het team, die het belang van dergelijk snelle pitstops helder voor ogen heeft.

"Die pitstops zijn cruciaal. In het geval van de GP van Duitsland was het geweldig dat ze zelfs in die zware omstandigheden (het regende het ene moment wel en het andere moment weer niet, red.) het wereldrecord wisten te verbreken. Voor mij is het goed om te weten dat ik met Red Bull ook in de pitstraat competitief kan zijn."

Volgens Verstappen waren de goede strategische calls op de Hockenheimring het gevolg van 'goede communicatie': "Het was een listige race, waarin iedereen alert moest blijven. Het was belangrijk om goed te blijven communiceren en een goed strategie uit te pluizen en daar slaagden we goed in."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Waarom Hamilton vanwege Verstappen terecht de noodklok luidt