Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Verstappen kreeg berichtje van Wolff na Wikipedia-opmerking

Toto Wolff kreeg behoorlijk wat kritiek over zich heen toen hij de recordreeksen van Max Verstappen wegzette als 'Wikipedia-feitjes'. Toto Wolff gaf later aan dat die uitspraak 'niet één van zijn meest intelligente' uitspraken was. Dat heeft hij ook bij Max Verstappen persoonlijk kenbaar gemaakt.

Toto Wolff Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In gesprek met de Telegraaf vertelt hij dat hij contact met Max Verstappen opnam. "Ik heb hem toen een berichtje gestuurd, waarbij hij aangaf dat hij er oké mee was", aldus de Mercedes-teambaas, die zeker niet bedoelde te zeggen dat hij die records niet op waarde schat: "Dat lijkt nu misschien een beetje zo als je de context niet kent."

"Het punt wat ik wilde maken is dat Niki Lauda vroeger lachte om dit soort records. Voor hem was het een overblijfsel uit het verleden. Hij koos ervoor om vooruit te kijken. Dat is het verhaal erachter", zo verduidelijkt hij, om vervolgens te herhalen: "Het is niet mijn intelligentste uitspraak ooit."

Red Bull vs. Mercedes in 2024

Wolff erkent wel degelijk dat Red Bull momenteel ontzettend goed bezig is in de Formule 1. De Oostenrijker is ook de laatste die wil dat de regels veranderen enkel en alleen om de dominantie van Red Bull in te dammen: "Je moet een team niet pijn willen doen, puur omdat ze de zaken nu eenmaal beter voor elkaar hebben dan de rest."

Wolff ziet dat Red Bull ver weg is, en maakt zich geen illusies voor 2024. Hij weet dat Red Bull andermaal vooraan mee zal strijden, maar toch... hij sluit niet uit dat Mercedes meer beter bewapend zal zijn tegen Red Bull dan de afgelopen twee jaar.

"De motivatie om hen bij te halen is enorm. Ik ben niet dom en ik weet heus dat Red Bull de focus al vroeg naar 2024 heeft verlegd. Maar ik kijk ook naar een team als McLaren dat met één nieuw pakket bijna een seconde wist te winnen. Liever ga ik dus van onze eigen kracht uit, in plaats van te lobbyen om nieuwe regels."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

15 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt