Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen krijgt bij een Porsche-Red Bull deal mogelijk een Duitse teamgenoot

Het lijkt er steeds meer op dat Porsche in 2026 op de F1-grid is te zien, mogelijk in samenwerking met Red Bull. Mocht dat zo zijn, dan is de kans aanwezig dat Max Verstappen een nieuwe teamgenoot naast zich krijgt.

Op maandagochtend bevestigde Herbert Diess, de CEO van Volkswagen Group, dat het automerk in 2026 wil toetreden tot de Formule 1. Dit doet het merk niet onder de naam 'Volkswagen', maar met Audi en Porsche. De twee partijen willen een samenwerking aangaan met een ander team, waarbij Audi naar verluidt misschien zelfs een team wil overnemen. Porsche gaat waarschijnlijk in zee met Red Bull, waarbij het Duitse automerk de motorproducent wordt van de Oostenrijkse renstal. Mochten de twee partijen inderdaad met elkaar gaan samenwerken in de F1, dan krijgt Max Verstappen volgens Diess een nieuwe teamgenoot. Volkswagen heeft namelijk bepaalde eisen voor de line-up van de coureurs. In een video van Volkswagen op YouTube zegt Diess dat ze 'bij beide F1-teams een Duitse coureur' willen hebben. Verstappen rijdt ook in 2026 nog voor Red Bull, want zijn contract loopt pas eind 2028 af. Als de plannen van Porsche en Red Bull inderdaad doorgaan en ze de wens van Volkswagen meenemen in de deal, dan krijgt de Nederlander dus mogelijk een Duitse teamgenoot.

Volkswagen wil een Duitse Grand Prix op de kalender

Naast een Duitse coureur ziet Volkswagen ook graag dat de Grand Prix van Duitsland weer op de Formule 1-kalender verschijnt. Diess legt uit dat 'races over het algemeen thuishoren in de grote autolanden, niet alleen in Bahrein'. De laatste F1-race in Duitsland was de GP van de Eifel in 2020, verreden op de Nürburgring. Hiervoor was Hockenheim de vaste bestemming voor de koningsklasse. Mocht het in 2026 zo ver komen met de Porsche-Red Bull deal, dan is het nog maar de vraag welke Duitse coureur naast Verstappen kan en mag rijden. Op dit moment rijden er twee Duitsers in de F1, Sebastian Vettel en Mick Schumacher. Vettel kent Red Bull nog goed en haalde zijn vier kampioenschappen bij het team, maar is 'al' 38 tegen de tijd dat Volkswagen wil toetreden. Schumacher heeft op zijn beurt banden met Ferrari en in de juniorklassen lijken er geen megatalenten klaar te staan.

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"