Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Verstappen krijgt concurrentie om WK-titel: "Ik kan hem uitdagen"

Lando Norris pakte in Miami zijn eerste overwinning in de Formule 1. De Brit loopt al gelijk hard van stapel en richt zijn blik al op de wereldtitel.

Miami Max
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Hij moest er heel wat races op wachten, maar in Grand Prix nummer 110 pakte Lando Norris zijn eerste overwinning in de Formule 1. Nu Norris zijn eerste overwinning binnen heeft, kijkt hij al gelijk naar het grotere plaatje. McLaren zit er al het hele seizoen goed bij en met de upgrade in Miami lijkt het team uit Woking nog een stap te hebben gezet.

Toch lijkt Red Bull nog een stapje voor te liggen op McLaren, maar Norris is ervan overtuigd dat hij de Oostenrijkse renstal kan gaan uitdagen. "We kunnen dit jaar meer races winnen, ik denk dat we het tegen Red Bull kunnen opnemen. Ik denk dat we een spannend seizoen tegemoet gaan tussen ons, Red Bull en Ferrari. We hebben nog werk te doen, we zitten nog niet op dat niveau. Er zullen races zijn waarin we competitief genoeg zijn, maar gemiddeld genomen zijn we nog niet waar we willen zijn. We blijven met beide benen op de grond staan", zo vertelt Norris tegenover Sky Sports News.

Titelstrijd

McLaren wacht al een hele tijd op een nieuwe titel in de Formule 1. Lewis Hamilton was de laatste coureur die dat voor elkaar kreeg in 2008, toen hij zijn eerste van zeven wereldtitels veroverde. Als Norris vooruitkijkt naar 2025 en hij de vraag krijgt of hij dan voor de titel kan vechten, dan geeft de Brit een duidelijk antwoord. "100 procent."

"En dat zeg ik terwijl ik met mijn beide benen op de grond sta. Ik wil geloven dat we twee geweldige coureurs hebben, zoals Zak Brown normaliter zegt. We hebben een geweldig team achter ons staan en zijn hechter dan ooit. Hoezeer ik aan het begin van het jaar ook zei dat we races kunnen winnen, ik wil geloven en ik moet het vertrouwen hebben dat we volgend jaar voor meer kunnen gaan, dat we voor de volgende stap kunnen gaan. Maar we hebben nog veel werk te doen en we werken hard om dat te bereiken", zo houdt Norris toch nog een slag om de arm.

Dan moet de Brit het zeer waarschijnlijk opnemen tegen Max Verstappen, maar dat gevecht gaat hij niet uit de weg. "Dat zal zeker gebeuren", zegt Norris als hem gevraagd wordt of zijn vriendschap met Verstappen zou veranderen door een titelgevecht. "Ik wil niet zeggen dat dat op een slechte manier gaat veranderen, want we hebben respect voor elkaar. We kunnen met elkaar overweg. We zijn geen beste vrienden, we sms'en elkaar niet elke dag." 

"We hebben gewoon veel respect voor elkaar. Ik kijk ernaar uit, ik wil hem uitdagen, ik wil tegen hem racen. Ik wil de strijd aangaan, omdat ik denk dat hij een van de beste coureurs ooit in de F1 is. Als ik mezelf tegen hem kan bewijzen, kan ik mezelf bewijzen tegen een van de besten", zo sluit Norris af.

Ook interessant:

De Grand Prix van Miami stelde op de late zondagavond zeker niet teleur. Max Verstappen werd op de baan verslagen door niemand minder dan Lando Norris in de McLaren. Het leverde de Brit en passant zijn eerste overwinning in de Formule 1 op, terwijl de Nederlander genoegen moest nemen met de tweede plek. Dit en nog veel meer wordt besproken in deze gloednieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, natuurlijk met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez