Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen krijgt een belangrijke rol bij nieuw Red Bull-project

Max Verstappen gaat tezamen met teamgenoot Sergio Perez een belangrijke rol spelen in het ontwikkelen van de RB17, een nieuwe hypercar van Red Bull.

Red Bull verraste op de dinsdag voorafgaand aan de Grand Prix van Groot-Brittannië met een gloednieuw project. Topontwerper Adrian Newey is bezig met het ontwikkelen van de RB17, een hypercar met maar liefst 1250 pk. Cruciaal in het ontwikkelen van de razendsnelle bolide zijn Max Verstappen en Sergio Perez. Het nieuwe project wordt namelijk niet uitgevoerd zonder de kennis en expertise van de Formule 1-coureurs, zo bevestigt Christian Horner aan een selecte groep media, waaronder RacingNews365 . "Natuurlijk zijn zij betrokken bij het ontwikkelen van deze auto. Max reed ook met de Valkyrie (ook een hypercar van Red Bull, red.) en volgens mij heeft hij die auto zelf ook."

RB17 geen cadeautje aan Verstappen en Perez

Het lijkt er niet op dat Verstappen en Perez zomaar de RB17 krijgen. Horner vervolgt: "Of ze er voor kiezen om er een te kopen, dat moeten ze zelf weten, maar we zullen zeker gebruik maken van hun vaardigheden voor het testen en ontwikkelen van deze auto's."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'