Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen geeft update over nieuw Red Bull-pakket GP Spanje

Red Bull heeft een aantal nieuwe onderdelen meegenomen naar de Grand Prix van Spanje. Volgens Max Verstappen gaat het niet om grote upgrades, maar om een pakket waardoor de RB18 lichter wordt.

Meerdere Formule 1-teams hebben voor de Grand Prix van Spanje upgrades meegenomen. Ook titelfavorieten Red Bull en Ferrari hebben wat nieuwe onderdelen meegenomen, al gaat het bij het team van Max Verstappen vooral om gewichtsbesparing. De Nederlander bekijkt de upgrades van beide topteams.

"Het is (bij ons) niet echt een update, maar gewoon wat gewichtsbesparing", zo legt hij uit voor de microfoon van onder andere RacingNews365. "Onze auto is nog steeds te dik, dus we moeten proberen de auto wat af te slanken. Dat proberen we nu te doen."

Verstappen bekijkt upgrades bij Ferrari

Ook Ferrari, vooralsnog de leider in beide F1-kampioenschappen, komt met upgrades. Verstappen bekijkt de situatie bij de grootste concurrent, maar wil vooral gefocust blijven op de prestaties van zijn eigen team. "Ze gaan met een aantal upgrades komen, dus het wordt interessant om te zien hoeveel dat ze oplevert."

"Wij moeten echter vooral de focus leggen op ons eigen pakket. We kennen het circuit hier allemaal erg goed, dus we moeten ervoor zorgen dat we een probleemloos weekend hebben, te beginnen met vandaag."

Ook interessant:

Ferrari én Red Bull pakken in Spanje allebei uit met updates. Het maakt dat we het beste van Red Bull en Max Verstappen nog niet hebben gezien, maar dat kan evengoed voor Ferrari en Charles Leclerc gelden. Wat zegt het podcast-panel?

Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez