Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen geeft update over nieuw Red Bull-pakket GP Spanje

Red Bull heeft een aantal nieuwe onderdelen meegenomen naar de Grand Prix van Spanje. Volgens Max Verstappen gaat het niet om grote upgrades, maar om een pakket waardoor de RB18 lichter wordt.

Meerdere Formule 1-teams hebben voor de Grand Prix van Spanje upgrades meegenomen. Ook titelfavorieten Red Bull en Ferrari hebben wat nieuwe onderdelen meegenomen, al gaat het bij het team van Max Verstappen vooral om gewichtsbesparing. De Nederlander bekijkt de upgrades van beide topteams. "Het is (bij ons) niet echt een update, maar gewoon wat gewichtsbesparing", zo legt hij uit voor de microfoon van onder andere RacingNews365. "Onze auto is nog steeds te dik, dus we moeten proberen de auto wat af te slanken. Dat proberen we nu te doen."

Verstappen bekijkt upgrades bij Ferrari

Ook Ferrari, vooralsnog de leider in beide F1-kampioenschappen, komt met upgrades. Verstappen bekijkt de situatie bij de grootste concurrent, maar wil vooral gefocust blijven op de prestaties van zijn eigen team. "Ze gaan met een aantal upgrades komen, dus het wordt interessant om te zien hoeveel dat ze oplevert." "Wij moeten echter vooral de focus leggen op ons eigen pakket. We kennen het circuit hier allemaal erg goed, dus we moeten ervoor zorgen dat we een probleemloos weekend hebben, te beginnen met vandaag."

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract